Çocuk eşyalarına odaklanan ikinci el pazar yeri: Tutumlu Anne

Çocuk eşyalarına odaklanan ikinci el pazar yeri: Tutumlu Anne

Ebeveynlerin az kullanılmış veya hiç kullanılmamış çocuk eşyalarını, güvenli bir ortamda satıp alabildiği bir pazar yeri olan Tutumlu Anne, herkese ve her şeye hitap eden büyük online pazar yerlerinden farklı olarak sadece çocuk eşyalarına odaklanan bir platform.

Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen Tutumlu Anne, Özden Pusat ve Barış Parıltı tarafından kuruldu. Şu an için 12 kişilik bir ekibe sahip olan girişim, kullanıcılarını doğru fiyatlama ve listeme gibi pek çok önemli konuda da yönlendiriyor. Tutumlu Anne platformunu kullanmak ise oldukça basit, ebeveynler Tutumluanne.com’a üye olduktan sonra mobil uygulama ile sadece 55 saniyede artık kullanmadıkları ürünleri platforma ekleyebilirler.

Tutumluanne.com platformu içinde 0-14 yaş aralığında çocuklara yönelik puset, bebek telsizi, giyim, kitap, oyuncak ve ayakkabı gibi pek çok farklı ürünün alışverişinin yapıldığını da ekleyelim. Toplamda 200 bini aşkın kullanıcıya sahip olan Tutumlu Anne, sosyal medya platformlarında 470 bini aşkın takipçiye sahip.

Ayda 900 binin üzerinde ziyaret alan girişimin ziyaretçileri 1 ay içinde ortalama olarak 3 kez yeniden platforma giriş yapıyor. Platformuna sadece ön elemeden geçen ürünleri kabul ederek rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Tutumlu Anne, ürün listelerken marka ve kategoriye özel ikinci el fiyat ortalaması da paylaşıyor.

2 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Sadece çocuk ürünlerine odaklanan bir pazar yeri olması sayesinde de rakiplerden farklı olan platform, aynı zamanda annelerin bağış yapabildiği, bilgi ve deneyim paylaşabildikleri de topluluk haline geldi. Her satıştan yüzde 15 oranında komisyon alan girişimin önemli bir yatırım aldığını da ekleyelim.

Arya Kadın Yatırım Platformu ve Galata Business Angels'tan 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım alan Tutumlu Anne, alınan yatırımı hem teknolojik iyileştirmeler hem de pazarlama faaliyetlerinde kullanacak ve tamamen ölçeklenmeye odaklanılacak.

Önümüzdeki dönemlerde kullanıcı ve ürün sayısını artırmayı hedefleyen Tutumlu Anne, aynı zamanda tekrar eden alış ve satış oranları gibi çeşitli metriklerin daha da iyileştirilmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.