CiciKutu, çocuk kitabı aboneliğini dijital kütüphane ve bağış kutusu özellikleriyle buluşturuyor

CiciKutu, çocuk kitabı aboneliğini dijital kütüphane ve bağış kutusu özellikleriyle buluşturuyor

Abonelikli e-ticaret (kutu abonelik), giriş bariyerinin düşük olması ve tekrarlayan müşteri avantajıyla son yılların yükselen e-ticaret modeli. Ancak bu avantajlara rağmen başları oranının yüksek olduğunu söylemek kolay değil. Çocuklara özel kitap aboneliği CiciKutu.com ise sunduğu abonelik imkanını dijital kütüphane ve kitap bağışu hizmetiyle destekleyerek bu alanda kalıcı olmak istiyor.

10 yılı aşkın süredir bir çok e-ticaret şirketinde kuruculuk ve yöneticilik yapan Levent Bali ve eşi Fulya Bali tarafından kurulan Cicikutu, her ay 0-12 yaş arasında çocuklar için kitap gönderen bir girişim. Her ay dört farklı yaş grubuna özel paketler yapan girişim, tekil kitap paketi satışı da yapıyor. Ebeveynler ister abone olarak her ay süpriz bir paket bekliyor, isterlerse tematik veya önceki ayların kitap kutularını tekil olarak satın alabiliyor.

Bir çocuk psikoloğu ve eğitim uzmanının desteğiyle kitaplarını seçen CiciKutu, Aralık 2017’de aldığı ilk siparişten bu yana 200’ün üzerinde kitap kutusu hazırlamış ve 1000’e yakın kitabı küçük kitap severlere ulaştırmış. Tüm kitaplarını tek tek hediye paketi yapan CiciKutu, Mayıs ayı itibarıyla 100’den fazla aboneye hizmet veriyor.

Dijital Kütüphane ve Bağışı Kutusu

CiciKutu, çıkış noktası ebeveynlerin eğitici ve eğlenceli çocuk kitapları almasını kolaylaştırmak ancak tek hedefi bu değil. Kendi yazılım altyapısını kullanan CiciKutu, aynı zamanda dijital bir kütüphane olarak hizmet veriyor ve ebeveynler hem çocuk kitaplarını yorumlayabiliyor hem de kendi kütüphanelerini oluşturabiliyor. Kitap yorumları ebeveynlerin daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlarken ve dijital kütüphanesini oluşturan ebeveynler abone olduklarında aynı kitaplarla karşılaşma derdinden kurtuluyor.

Daha önce Aslanoba Capital’den yatırım alan LilaKutu’nun kurucu ortağı ve halen CTO’su olan Levent Bali, daha önce Goodreads benzeri Neokuyorsun.com’u geliştirdiği için bu iki modeli birbirine başarıyla entegre etmeyi başarmış. CiciKutu’nun bir başka önemli özelliğiyse bağış kutusu. Ebeveynler kitap arşivi içinden seçtikleri kitapları bağış kutusuna ekliyor ve 10 kitap olduğunda ücretsiz olarak istenilen okul ve kurumlarla gönderiliyor. Üstelik bağış kutusu ve dijital kütüphane sistemini kullanmak için CiciKutu’dan sipariş verme veya abone olma şartı aranmıyor.

CiciKutu’nun bu zamana kadar gördüğüm en tutarlı abonelik sistemlerinden birini kurduğunu söyleyebilirim. Çocuk kitaplarında yetişkin kitapları gibi yeni çıkan trendinin geçerliliği olmaması da girişimin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak bir avantaj. Cicikutu, bireysel satışların yanında kurumsal kutu satışı yaptığını da eklemeden geçmeyelim. Eğer çocuklarınıza veya başka çocuklara kitap hediye etmek isterseniz CiciKutu.com’u ziyaret edebilir, elinizdeki fazla kitapları da bağış kutusuna atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.