Google Lens artık Google Play'da bağımsız bir uygulama

Google Lens artık Google Play'da bağımsız bir uygulama

Geçtiğimiz haftalarda, San Francisco’da düzenlenen Google I/O etkinliğinde  Google Lens'e yeni özellikler eklendiğini sizlerle paylaşmıştık.  Görsel bir kütüphane gibi kullanılabilen Google Lens yeni bir gelişme ile yine arşımızda.

Google Lens, artık tek dokunuşla başlatmanın daha da kolaylaştırılması için bağımsız bir uygulama olarak Play Store'da yerini alıyor.  Bu kolaylıkla Google Lens'i kullanmak daha da keyifli olabilir. Tanmlayamadığınız bir nesnenin ne olduğunu öğrenmek, beğendiğiniz bir ürünün fiyatını  aramalara girmeden ve sözcükleri yazmadan sadece görseller ile öğrenebilmek şüphesiz zaman kazandırıcı bir deneyim de olacaktır.

Öte yandan, özellik sayesinde barkodları ve metinleri tarayarak kelimeleri tercüme edebilir, bir numarayı arayabilir, takvime etkinlik ekleyebilir ve hatta basitçe kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Ancak bağımsız Google Lens uygulaması, henüz herkes için uygun olmayabilir. Bazı telefon modellerine bağlı olarak uygulama başarılı bir biçimde yüklense de Samsung ve Motorola marka telefonlarda, işletim sistemlerinden kaynaklı olarak kullanılamadığı belirtiliyor.

Google Lens’in kullanılabileceği cihazların LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ, Asus ve Google Pixel olduğunu da paylaşalım. Uygulamayı indirmek isterseniz linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.