Elektrikli pillerle çalışan şehir otobüsler üreten Proterra 100 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli pillerle çalışan şehir otobüsler üreten Proterra 100 milyon dolar yatırım aldı

Şehirlerin toplu taşıma idareleri için elektrikli bataryalarla çalışan şehir içi otobüsler üreten Proterra 100 milyon dolarlık yeni bir yatırım turunu tamamladı. Yapılan bu son yatırımlarla beraber şirketin değerlemesinin 840 milyon dolara yükseldiği belirtiliyor.

Proterra ürettiği elektrikli bataryalarla çalışan otobüsleri belediyelerin taşımacılık idarelerine satıyor. Şu anki müşterileri arasında New York'un MTA, Philadelphia'nın SEPTA ve DC'nin Circulator adı verilen taşımacılık idareleri yer alıyor.

Devletler için elektrikli bataryalarla çalışan otobüsler için tahmin edebileceğiniz gibi oldukça ciddi teşvikler bulunuyor. Tam da bu teşviklerden dolayı Bloomberg'e açıklama yapan Proterra'nın CEO'su Ryan Popple halka arz sürecinin operasyonel sorunlardan çok bürokratik sorunlardan dolayı gerçekleşemediğini belirtiyor. Geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplu taşıma yapan otobüslerin neredeyse tamamının elektrikli olabileceğini de dile getiren Popple halka arz sürecini başlatmak istemesinin yanısıra daha büyük otomobil üreticileri tarafından da satın alma tekliflerine de açık olduklarını ekliyor.

Şehirlerin taşımacılık altyapısını yönetenlerin giderek yakıt ve diğer masrafları kısmak istiyor. Geçtiğimiz yıllarda sınırlı sayıda üretilen elektrikli bataryaların olmasının ve bu bataryalarının kısıtlı ömürlerinin olmasının ciddi bir engel olduğunu dile getiren bu kurumlara karşılık olarak Proterra geçtiğimiz aylarda yüksek güçlü şarj çözümlerini tanıtmıştı.

Kleiner Perkins Caufield & Byers tarafından yoğun bir şekilde desteklenen Proterra, geçtiğimiz Haziran ayında Al Gore'un yatırım firmasından yaklaşık 500 milyon dolarlık bir değerleme ile para toplamayı başarmıştı. 100 milyon dolarlık yeni yatırımın kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor ve şirket bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.