Amazon, Hindistan merkezli sigorta şirketi Acko'nun 12 milyon dolarlık yatırımında yer aldı

Amazon, Hindistan merkezli sigorta şirketi Acko'nun 12 milyon dolarlık yatırımında yer aldı

Hindistan, uzun zamandır yabancı sermayeli şirketlerin yatırım yapmak için yakından takip ettiği bir pazar. Her geçen gün orta sınıf halkın güçlü bir biçimde büyümesi, özellikle yazılım dünyasına yönelik girişim ekosisteminde bir patlamanın yaşanması Hindistan'ı cazibeli kılan sadece iki neden.

ABD merkezli teknoloji şirketi Amazon ise 2013 yılında Hindistan pazarında faaliyet gösteriyor. Teknoloji devinin, hızlı bir biçimde şirket yapısını ülke kültürüne adapte ederken, Flipcard ve Snapdeal gibi bölgede lider iki e-ticaret şirketini ise altüst etmesi çok da zor olmadı. 2017'de Amazon, 561,4 milyar dolar net gelir ile Hindistan'ın en çok kazanan e-ticaret şirketi oldu. Geçtiğimiz günlerde çoğunluk hissesini Walmart'ın satın aldığı e-ticaret şirketi Flipcaard  ise sıralamada Amazon'u çok yakından takip ederek 553,5 milyon dolar net gelir elde etti.

Son yıllarda sigortacılık pazarına ilgi duyan Amazon, 2018'den beri Hindistan'ın yerel sigorta şirketi Acko'ya yatırım yapıyor. Şirket son olarak dijital girişim için 12 milyonluk bir yatırımı yönettiğini duyurdu. Yatırımın arkasında ise ChrysCapital'in kurucusu olan Ashish Dhawan ve şirketin mevcut yatırımcısı Catamaran Ventures gibi yerel isim ve kurumların olması dikkat çekiyor.

Acko'nun bugün 100 milyon dolarlık bir değerlemesi olduğu tahmin ediliyor. Amazon'un dağıtım servisleri sağlamasının  yanı sıra sigortacılık alanında finansal ürünler de geliştirmesi bekleniyor. Küreselde sigorta sektörünün yeni yıkıcı oyuncusu olarak görülen Amazon, GlobalData'nın öngörüleri, İngiltere'de de bu alanda pazara gireceğini göstermişti. Şirketin aynı zamanda Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerini de hedef pazar olarak gördüğü belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.