Google Trends, son güncellemeyle yeni bir tasarıma kavuştu

Google Trends, son güncellemeyle yeni bir tasarıma kavuştu

İnternet dünyasında, kullanıcıların arama deneyimlerini tek tıkla görmemizi sağlayan platform Google Trends'e yeni tasarım geldi. Google Trends'in yeniliği sadece tasarımla da sınırlı kalmıyor ve son güncellemeye karşımıza yeni özellikler de çıkıyor.

Kullanıcıların geri bildirimleri göz önünde bulundurulan yapılan değişikler temel olarak tasarım üzerine odaklanıyor. Bunun yanında Google Trends'in kullanımını kolaylaştıran ve arama kısmında fayda sağlayan yenilikler de göze çarpıyor. Yeni tasarım veri tabanlı öyküyü öne çıkarıyor ve yıla göre arama verilerini kullanarak yenilenen aramaları keşfetme ve sayfaları keşfetme özelliklerini kullanarak kişilerin kendi hikayelerinizi oluşturmasına olanak sağlıyor.

Google Trends'in yeniliklerinden kısaca bahsedelim. İlk olarak o anda aramalarda trend olanı gösteren genel bir "Trend" bölümü bulunuyor. Trend aramalarına baktığınızda günlük aramalara ya da gerçek zamanlı aramalara, kaynaklarıyla birlikte ulaşabiliyorsunuz. Buna ek olarak  trend olan konular hakkında News Lab ekibi tarafından hazırlanan veri öykülerini görebileceğiniz yeni bölüm bulunuyor.

Google Trends'te artık yıllar arası arama yapmak da daha kolay hale getirildi. Hangi yıl, neyin trend olduğunu basit bir arama ile hemen öğrenebiliyorsunuz. "Year in Search" kısmından istediğiniz yıla kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Geçmişin 2001 yılına kadar gittiğini de hatırlatalım.

Yenilikler arasında farklı konulardaki trendlerin dağılımını gösteren, "Yoğunluk Haritası" adı verilen yeni bir infografik de yer alıyor. Her geçen gün kendini yenilemeye devam eden Google'ın Trends için yaptığı bu yenilikler de birçok kullanıcı tarafından ilgi görecek gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.