Netflix, Disney'in piyasa değerini geçerek 151,43 milyar dolara ulaştı

Netflix, Disney'in piyasa değerini geçerek 151,43 milyar dolara ulaştı

Dün kendi tarihindeki en yüksek değerlere ulaşarak rekor kıran Netflix, Disney'in piyasa değerini geçti. Tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan hisseler 346,73 doları buldu. Böylece Netflix'in piyasa değeri yaklaşık 151,43 milyar dolar olurken, Disney yaklaşık 151,36 milyar dolar piyasa değeriyle Netflix'in gerisinde kaldı.

NetfliX'in ilk çeyrekteki kazançları düşünüldüğünde aslında bu sonucu görmekte geç kaldığımızı söyleyebiliriz.  Şirket, ilk çeyrekte elde edilen gelir ve hisse başına kazanç ile Wall Street'in beklentilerini karşılamış ve abone büyümesinde ciddi bir performans sergilemişti. ABD'de ve uluslararası arenada 7,41 milyon yeni abone kazanan Netflix, ilk çeyreği başarıyla kapadı.

Şirketin özellikle uluslararası arenada büyüme kaydetmesi, yatırımcıların en çok dikkat ettiği unsurlardan biri. Netflix büyümesini küresel olarak devam ettirdiği sürece alanını domine eden şirketlerden biri olmaya da devam edecek. Hatta araştırma şirketi Morgan Stanley, tarafından yapılan pazar araştırmaları Netflix'in küresel olarak büyüme kapasitesinin başında olduğunu gösteriyor.

Bu yıl orijinal içeriklere 8 milyar dolar harcayacak olan Netflix, nakit sıkıntısının 3 - 4 Milyar dolara yükselmesini bekliyor. Netflix, bu yıl S&P 500 endeksindeki yüzde 0.72'ye oranını geçerek yüzde 72.66 yükseldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.