Alexa, ABD'de bir kadının sesini izinsiz kaydedip başka birine gönderdi

Alexa, ABD'de bir kadının sesini izinsiz kaydedip başka birine gönderdi

Akıllı asistan Alexa, satışa sunuldğu ülkelerde hane halklarının severek kullandığı bir ürün. Amazon ise tüketicilerini daha mutlu edebilmek içn Alexa'yı her geçen gün daha da geliştiriyor.

Şirket, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde hiç bir kodlama bilgisi olmadan akıllı asistanın kişiselleştirilebileceğini duyurmuştuAlexa Skill Blueprints adını alan bu özellik ile kişiler kendi interaktif mecaralarıdan, hazırladıkları şakalara kadar birçok konuyu girdikleri portaldan artık kişiselleştirebiliyorlardı.

Teknoloji devi tüketicilerinin kullanım alışkanlıklarını geliştrmek için hamleler atsa da, şirket bugünlerde müşterilerinin güvenini zedeleyebilecek bir durumla karşı karşıya.  Zira ABD'de bir Alexa kullanıcısının ses kaydı, kendi izni olmadan akıllı asistan tarafından iletişim adresindeki bir kişiye gönderildiği ortaya çıktı.

Durumu araştıran Alexa mühndisleri ilk etapta sorunun kaynağını bulamadılar ve kadına yeni bir akıllı asistan önerdiler. Ancak kadına göre bu oldukça güven kırıcı bir durum ve böyle bir ürünü artık evinin kapısından dahi geçirmek istemiyor.

Olay, tesadüfler silsilesi

Sonrasında Amazon'un VentureBeat'e yaptığı açıklama olayın sır perdesini aralıyor. Amazon mühendislerinin yaptığı araştırmaya göre Alexa, arka plandaki bir sohbette 'Alexa' ismini duyması ile aktifleşti. Devam eden konuşmalar Alexa tarafından 'mesajı gönder' talebi olarak algılandı. Alexa'nın 'Kime' diye sormasını ardından, mesajı göndereceği kişinin ismini duyması ve tekrardan onaylatması ile konuşma kaydını gönderdiği bildirildi. Amazon mühendislerine göre  böyle bir olayın yaşanması normal şartlarda neredeyse imkansız bir ihtimal ancak şirket sözcüleri yine de konuyla ilgili önlem alacağını bildirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.