Yapay zeka, ABD'de lisans programı oluyor

Bilişsel pisikoloji, bilgisayar bilimi ve mühendislik gibi farklı bilim dallarının bir karışımı olan "yapay zeka",  konu eğitim olduğunda da artık en ilgi çekici bölümlerden biri haline gelebiliyor.

Bu konuda ise üniversiteler farklı bütçelerde meraklılarına konuya yönelik kurslar ve seminerler veriyorlar.  ABD'de bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi ise bir ilke imza atararak Yapay Zeka'ya (AI) yönelik lisans düzeyinde bir bölüm açtığını duyurdu. llk öğrencilerinin önümüzdeki 2018 Sonbahar döneminde derslikleri ziyaret edeceği programda (BSAI),  öğrencilere öncelikli olarak büyük verilerin nasıl eyleme dönüştürüleceği konusunda yetkinliklerin öğretilmesi planlanıyor.

Öte yandan,  Al lisans programında karar verme veya insan yeteneklerini geliştirmek için vizyon, dil ve büyük veri tabanları gibi karmaşık girdilerin nasıl kullanıldığına daha fazla odaklanılacak. Tüm bunlara ek olarak öğrenciler, AI ile ilgili konularda istatistik ve olasılık, hesaplama modelleme, makine öğrenimi ve sembolik hesaplama gibi ek ders çalışmalarına sahip olacaklar. 

AI lisans programının direktörü Reid Simmons'a  göre, program ayrıca etik ve sosyal sorumluluk üzerine de güçlü bir vurgu yapacak. 

Programın  ulaşım, sağlık ve eğitim gibi sekötrlerin iyileştirilmesi için iyileştirilmesi öğrencilere büyük fırsatlar vermesi bekleniyor. Bölüm ile ilgili daha fazla detay için ise linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.