Akıllı telefon üreticisi ZTE, global faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı

Akıllı telefon üreticisi ZTE, global faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı

Çin'in en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan ZTE, global faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Tabii ki global faaliyetlerin durdurulmasının nedenin ABD'nin ZTE'ye karşı uyguladığı yaptırımlar olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse ABD, ZTE veya ZTE'nin donanımı veya yazılımı kullanan herhangi bir ürünün ABD'de satışının yapılmasını 7 yıl boyunca yasaklamıştı.

Alınan yasağın en büyük nedeni ise ZTE'nin ABD'nin uyguladığı ticari yasaklara uymaması. Kısacası ABD'nin yasaklarına uymayarak İran ve Kuzey Kore'ye çeşitli satışlar yapan ZTE, şirketin varlığını tehlikeye atan önemli bir yasakla karşı karşıya kaldı.

Cezanın askıya alınması tek çözüm

Çin'in en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi ZTE, Reuters'a yapılan bir açıklamayla birlikte ABD'nin aldığı yasak kararından sonra ana faaliyetlerini durdurduğunu paylaştı. ZTE'nin ülkemizde de önemli yatırımları olan bir şirket olduğunu hatırlatalım. Netaş'ın yüzde 48'ine sahip olan ZTE, aynı zamanda ülkemizde satışa sunulan pek çok operatör telefonunun da üreticisi konumunda.

7 yıllık satış yasağı kararının askıya alınması için çeşitli girişimlerde bulunduğunu da açıklayan ZTE'nin faaliyetlerine tekrar başlayıp başlamayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.