Waymo aracı kaza yaptı

Otonom araçlarını bir an önce trafiğe çıkarmak isteyen teknoloji şirketleri ve araç üreticileri, bugünlerde yüzlerce aracı halka açık yerlerde test ediyor. Güvenlik açığının henüz çok fazla olduğu bu teknolojiye sahip araçların ise hayata geçmeden önce kazalarına şahit oluyoruz.

Son olarak Google'ın kardeş şirketi Waymo, haftasonunda bir kazaya karıştı. ABD'nin Arizona eyaletinde bir sürücünün hızlı bir biçimde Waymo'nun test aracına çarpması kameralara yansıdı.

Chandler kentinde meydana gelen kaza, videoda da görebileceğiniz gibi karşı şeritten hızla gelen aracın yoldan çıkarak Waymo aracının önüne geçmesi ile meydaha geliyor.

İyi haber ise kazada iki tarafta da ciddi bir yaralanma olmadı. Olay anında Waymo aracının, otonom modda olduğu belirtildi. Öte yandan aracın, Waymo aracında oturan profesyonel sürücü tarafından da kontrol edilmediği dikkatleri çekti.

Kendi kendini süren araçların güvenliği, Mart ayında, gece sürüş test sürüşü sırasında Uber'e ait otonom bir aracın, bisikletle yola çıkan bir kadını öldürdüğü  kazadan bu yana daha fazla dikkatleri üzerine çekiyor.

Waymo'nun CEO'su John Krafcik, o dönemde kazaya yönelik yorum yapmaktan çekinmemişti. Krafzik, Waymo  araçlarındaki teknolojinin böyle bir kazayı önleyeceğinden emin olduğunu söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.