Takım olarak farklı yerlerden, farklı zamanlarda, farklı cihazlar üzerinden çalışmak ve iletişim kurmak bilgi çağında bile zor olabiliyor. Dolayısıyla birlikte çalışan herkesin aynı sayfada olmasını sağlayan araçlar revaçta. Dijital ortamda takım içi iletişimin ve takım çalışmasının verimini artırmaya yönelik 10 platformu inceledik.
Yammer
Yammer, şirketinize özel bir sosyal ağ. Ekibinizin farklı departmanlardan, farklı lokasyonlardan ve farklı uygulamalar üzerinden iletişim kurmasını ve etkileşimli çalışmasını sağlayarak şirket içi bilgi paylaşımını ve sorun çözümünü daha verimli bir hale getirmeyi amaçlıyor. 2012’de Microsoft’un bünyesine giren Yammer’ın başlangıç fiyatı 0, hizmetlerinin çeşitliliği arttıkça da kullanıcı başına aylık ücret almaya başlıyor.
Slack
Slack, takım içi iletişimi ve dolayısıyla takım çalışmasını kolaylaştıran bir platform. Ekip içi iletişimi tek bir platformda toplayarak herkes için bir çalışma alanı yaratıyor. Son gelişmeleri, alınan kararları, konuşmaları arşivinde tutarak işin takibini kolaylaştırıyor. En önemli avantajlarından biri de pek çok araç ve uygulamayla entegre edilebilmesi. Kısıtlı bir ücretsiz versiyonu da bulunan Slack’in hizmetlerinin kapsamı arttıkça kullanıcı başına aylık ücreti de 12.50 dolara kadar çıkıyor.
Podio
Podio, ekibinizin koordine çalışması için kurulmuş online bir çalışma platformu. Üzerinde çalıştığınız süreçleri farklı formatlarda görselleştirebiliyorsunuz. Podio pek çok dosya paylaşım aracıyla sıkıntısız çalışıyor. Çalışmalarınıza şeffaflık katarak daha takım kültürünü geliştirmeyi amaçlayan Podio 5 kişilik ekiplere kadar ücretsiz. Kullanıcı sayısı ve hizmetlerinin çeşitliliği arttıkça da fiyatı ayda 24 dolara kadar çıkabiliyor.
Flowdock
Flowdock; ekibinizin iletişiminin toplandığı bir masaüstü, mobil ve web platformu. Proje yönetim araçlarınızla, sürüm kontrol sistemlerinizle, geri bildirim kanallarınızla entegre çalışabiliyor. 30 gün ücretsiz yararlanabildiğiniz Flowdock’un ücreti, hizmetlerinin çeşitliliğine göre kullanıcı başına ayda 3 ile 9 dolar arasında.
Quip
Quip; ekibinizin bütün konuşmalarını ve üzerinde çalıştığınız belgeleri bir arada toplayan bir platform. Quip’te hazırladığınız tablolar ekip çalışmasına daha uygun ve sosyal bir arayüze sahip. Belgeler bulut üzerinden herkesin eş zamanlı düzenlemesine açık. Bu sayede istediğiniz yerden istediğiniz zamanda çalışabiliyorsunuz. Bret Taylor'ın bir girişimi olan Quip; 5 kişilik takımlar için ayda 30 dolar, kullanıcı sayısı arttıkça farklı planlar uygulanıyor.
Stride
Stride, takım içi iletişiminizi geliştiren bir platform. Grup konuşmalarından görüntülü aramalara farklı yollardan iletişim sağlayıp konuşmalarınız sırasında görev atamanıza, alınan kararları kaydetmenize olanak veriyor. Durum güncellemeleri, sessize alınabilen konuşmalar, bildirim ayarlarıyla çalışma ortamınızı kişiselleştirebiliyorsunuz. Ücretsiz bir versiyonu da bulunan Stride’ın daha kapsamlı versiyonu kullanıcı başına ayda 3 dolar.
Realtime Board
Realtime Board, ekibiniz için eş zamanlı güncellenen ve her yerden erişilebilen sınırsız bir online çalışma tahtası. Realtime Board’da veri, görsel, tablo, görev, grafik vs. paylaşımı yapabiliyor; dışardan dosya yükleyebiliyorsunuz. 3 kullanıcı ve 3 tahtaya kadar ücretsiz olan Realtime Board’un ücreti ayda 40 dolardan başlıyor.
join.me
join.me, ani gelişen konuşmalar ve online toplantılar için kolay ve sorunsuz çalışan bir ekran paylaşım ve video konferans aracı. Toplantı konunuz, şirketiniz, kendiniz için bir link alıyorsunuz ve ekranınızı birçok kişiyle birden paylaşabiliyorsunuz. Yuvarlak konuşma balonları, kişiselleştirilebilir arkaplan ve kullanıcı linkiyle farklı bir deneyim sunan join.me'nin ücreti ayda 9 ile 24 Euro arasında değişiyor.
Sameroom
Sameroom; farklı iletişim kanalları, konuşma uygulamaları kullanan kişilerin, ekiplerin kendi araçlarından vazgeçmeden iletişim kurabilmesi için geliştirilmiş bir platform. Kendi iletişim platformunuzu seçip diğer uygulamaların kullanıcılarına bağlanıyorsunuz. Halihazırda kullanılan pek çok konuşma uygulaması varken farklı araçlarla iletişim kuran insanlar arasında bir köprü görevi üstlenen Sameroom’un fiyatlandırması kaç köprü kuracağınıza göre değişiyor.
Sneek
Sneek, uzaktan çalışan takımlar için hızlı bir görüntülü konuşma aracı. Takım arkadaşlarınızın belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraflarını bütün gün görebiliyor, yüzlerine tıklayarak hemen bir görüntülü konuşma başlatabiliyorsunuz. Görüntülü konuşma yapamadığınız ücretsiz bir versiyonu da bulunan Sneek’in Pro versiyonu kullanıcı başına ayda 7 pound.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap