Spotify'ın ücretsiz sürümünde kullanıcılarına sunduğu özellikler artırılıyor

Spotify'ın ücretsiz sürümünde kullanıcılarına sunduğu özellikler artırılıyor

Geçtiğimiz aylarda halka arz edilen dijital müzik dinleme platformu Spotify, kullanıcıların müziği çok daha kişiselleştirilmiş şekilde keşfetmelerine ve sevdikleri müzikleri dinlemelerine olanak sağlayan geliştirilmiş yeni bir ücretsiz versiyonunu yayına aldı.

Reklam destekli yeni ücretsiz sürümde, halihazırda premium kullanıcılarına sunulan birçok özellik bulunacak. Dünya genelinde tüm iOS ve Android kullanıcılarına sunulacak olan, yeni mobil tasarıma sahip Spotify’ın ücretsiz versiyonunda, kullanıcılar bundan böyle 15 adet seç-dinle çalma listesi içerisinden herhangi bir şarkıyı seçip dinleyebilecek, kısacası kullanıcının artık şarkıları atlamak ya da sevilen şarkıların gelmesi için shuffle'ı beklemesine de gerek kalmayacak. Bunun yanında Spotify, kullanıcılar platforma giriş yaparken en sevdikleri sanatçıları sorarak müzik zevklerine uygun Daily Mix gibi kişiselleştirilmiş çalma listeleri sunacak. Söz konusu yeni çalma listelerine Ana Ekran’dan kolayca ulaşılabilecek ve kullanıcıların dinleme alışkanlıklarına göre sık sık güncellenecek.

Kullanıcılar, müzik dinlerken hangi şarkı ve sanatçıları sevdiklerini "Beğen (ya da Gizle)" ikonlarıyla belirleyebilecek. Kullanıcıların sevdikleri şarkıları çalma listesine kaydetmek için "Beğen" ikonuna, dinlemek istemediği şarkıları gizlemek için ise "Gizle" ikonuna tıklamaları yeterli olacak.

Data Saver ile daha az mobil veri kullanılacak

Platformun ücretsiz versiyonunu kullanan müzikseverlerin pek çoğu, mobil veri kullanımının hacminden dolayı diledikleri gibi müzik dinleyemedikleri için Spotify'ın, müzik dinlerken daha az mobil veri kullanımı sağlamak üzere müzik dinleme deneyimini optimize eden bir özellik olan Data Saver’ı tasarladığının bilgisini de sizlerle paylaşalım.

Spotify'ın yeni sürümü gelecek hafta, iOS kullanıcıları için App Store, Android kullanıcıları için Google Play Store üzerinden indirilebilecek ya da güncellenebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.