Spotify hisseleri New York Borsası'nda işlem görmeye başladı

Spotify hisseleri New York Borsası'nda işlem görmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde, dijital müzik dinleme platformu Spotify'ın halka arz için harekete geçtiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Spotify'ın hisse başına değeri 165,90 dolardan arz edilmeye başlandı ve günü 149,60 dolardan tamamladı.

New York Menkul Kıymetler Borsası'nın (NYSE) Spotify için belirlediği referans fiyat ise 132 dolara göre platform, halka arz edildiği ilk gün yüzde 13 prim yaptı. Böylece şirketin değeri borsaya açıldığı ilk gün 26,5 milyar dolara çıktı. Spotify bu yükselişle Snapchat ve Twitter gibi uygulamalarından birkaç adım ötesine geçmiş oldu. Gün sonuna baktığımızda ise 30 milyon hisse el değiştirdi.

Spotify'ın ilk gün performansı, şimdiye kadar gerçekleşen en iyi 10 teknoloji şirketinin halk arzı arasında yer bulmasını sağladı. Bu da diğer şirketlere cesaret veren bir performans olarak değerlendirilebilir. Halka arz konusunda en iyi 10 şirket içinde Facebook ve e-ticaret devi Alibaba da var.

Spotify'ın geleneksel halka arz yöntemi olarak yeni hisse senedi piyasaya sürmek yerine, şirketin ilk yatırımcılarının elindeki hisseleri satmasıyla farklı bir halka arz gerçekleştirdiğini de belirtelim. Spotify, alışılmış yöntemlerin dışında kalarak yatırım bankalarıyla da çalışmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.