Amazon'dan araç içine paket teslimat servisi: Amazon Key In-Car

Amazon'dan araç içine paket teslimat servisi: Amazon Key In-Car

E- ticaret devi Amazon rekabeti yüksek perakende sektöründe yine güçlü bir adım attı. Teknoloji şirketi, hali hazırda ev içi teslimatı ve anahtarsız misafir girişini sağlayan hizmet Amazon Key ile müşterilerinin artık bir ürünü araç içine teslim alabileceklerini duyurdu.

Amazon Key In-Car ismini alan servis, uyumlu araçlara sahip olan Prime üyeler için tasarlandı. Üyeler,  paketlerini genellikle evlerinin veya işyerlerinin bulunduğu yerdeki halka açık alanlara park edilmiş araçlarının içine teslim alabilecekler.

Amazon'un konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasına göre, Amazon Key In-Car Prime üyelere ücretsiz olacak. Kullanıcılar, uygulama vasıtasıyla yaklaşık dört saatlik teslim süresi boyunca paketlerinin sipariş aşamasından, teslim süreci tamamlanana kadar bildirimler alabilecekler.

Amazon Teslimat Teknolojileri Bölümü Başkan Yardımcısı Peter Larsen'e göre araç içi teslimat, müşterilere Amazon Key kadar aynı rahatlığı sağlayacak. Müşteriler ek bir donanım veya cihaz gerektirmeden, araç içi teslimat siparişi vermeye başlayabilecekler.

Volvo ve GM ile anlaşma 

Amazon Key In-Car servisi için şirket, bazı araç üreticileri ile de ortaklığa gitti. Sistem, bazı  Volvo ve General Motors (GM) araç modellerinde kullanılabilecek. Şirket hizmete sonrasında daha fazla araç markasının da ekleneceğini duyurdu.

General Motors Kuzey Amerika Başkanı Alan Batey'in yaptığı açıklama göre,  7 milyondan fazla Chevrolet, Buick, GMC ve Cadillac sahipleri için Amazon Key In-Car servisini kullanabilliyor.

Bu arada Amazon, araç içi teslimatların güvenliğini sağlamak için birden fazka aşamalı bir doğrulama  sistemi kullanıyor. Teslimat sürücüsü, müşterinin aracına erişim istediğinde, Amazon şifreli bir kimlik doğrulama işlemi yoluyla yetkili bir sürücünün doğru paketle doğru konumda olduğunu doğruluyor. Bu işlem başarıyla tamamlandıktan sonra, aracın kilidi açılıyor. Müşteriler teslimat tamamlandıktan ve araç yeniden bağlandıktan sonra Amazon Key In-Car aracılığıyla bir bildirim alıyorlar. Bu sayede teslimat sürücülerine hiçbir özel kod veya anahtar verilmemiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.