YouTube'da 300'den fazla markanın reklamlarının uygunsuz kanallarda yer aldığı ortaya çıktı

YouTube'da 300'den fazla markanın reklamlarının uygunsuz kanallarda yer aldığı ortaya çıktı

Geçtiğimiz ocak ayında, reklamlarında kripto madencilik yapıldığı ortaya çıkan YouTube'un reklam sorunu devam ediyor. YouTube'da bulunan birçok uygunsuz kanal, reklamlardan gelir elde etmeye devam ediyor.

CNN'in soruşturmasıyla ortaya yeni bir iddia atıldı. Adidas, Amazon, Hershey, Netflix, Under Armour, 20th Century Fox Film gibi 300'den fazla büyük markanın reklamlarının Nazileri, Kuzey Kore propogandasını, pedofilileri destekleyen kanallarda yer aldığı ortaya çıktı.

CNN'nin verdiği örnekler, pedofiliyi savunan bir kanalın çocuk oyuncakları reklamlarına yer verebildiğini, Neo Nazi kanallarının videolarında The Friends of Zion Museum reklamlarının yer alabildiğini gösterdi. Örneklere baktığımızda "devlet reklamları" olarak nitelendirilen "Sağlık Kontrol Merkezi", "Gümrük ve Sınır Devriyesi" ile "Ulaştırma Bakanlığı" reklamlarının ise Kuzey Kore propaganda videolarında kendine yer bulabildiğini görüyoruz.

YouTube, reklam verenler tarafından boykot edilmişti

Reklam politikalarıyla ilgili sürekli sorun yaşayan YouTube, daha önce bu sebeplerden dolayı boykot edilmişti. Çocuklara yönelik videolar şiddet içerdiği için birçok defa eleştirilen platforma yönelik olarak reklam verenler, bu sorun çözülünceye kadar Google ve YouTube’a reklam vermeyecekleri açıklanmıştı. Benzer olaylar tekrar gerçekleşiyor ve yine büyük şirketler YouTube üzerindeki reklamlarını askıya alıyor. Bunun sonucunda, olayla hiçbir ilgisi olmayan YouTube kanalları algoritma tarafından "uygunsuz" olarak işaretleniyor ve gelirlerini kaybediyorlar.

Tüm bunların yanında bazı markalar da YouTube'la birlikte çalışarak platforma yavaş yavaş geri dönüyor. Ancak böyle olayların tekrarlanmasının sadece YouTube'a değil, içerik üreticilerine ve izleyicilere de zarar verdiğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.