Chevrolet ve Shell yakıt ödemelerini araç içine entegre ediyor

Chevrolet ve Shell yakıt ödemelerini araç içine entegre ediyor

Amerikan otomobil markası Chevrolet, yakıt ödeme sistemlerinde büyük kolaylık sağlayacak bir özelliği araçlarına entegre ediyor.

Chevrolet'nin Shell ile birlikte ortak imza attıkları çalışmada,  sürücüler araçlarından inmeden, mobil cihaz  ya da kredi kartsız ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Yeni özellik ile  Chevrolet araç sürücüleri,  Shell istasyonlarında yaptıkları yakıt satın alımlarını araçlarına indirdikleri Shell uygulaması ile ekran üzerinden ödeyebilecek.

Sistem General Motors'un ticari bir platformu olan Marketplace tarafından destekleniyor. Marketplace, kullanıcıların Shell istasyonlarında yakıt satın alabilmelerini sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların yemek siparişi vermelerinden, restoran rezervasyonu yapmalarına kadar bir çok olanak sunuyor.

Chevrolet ve Shell'in ortak çalışması ile mobil uygulamalarda görmeye alışık olduğumuz akaryakıt ödeme özelliğinin bir basamak ileriye taşındığına şahit oluyoruz. Bugün hali hazırda Türkiye'deki kullanıcılar, ZUBIZU mobil uygulaması ile Shell'de ödeme yapabiliyorlar. Yine Maximum Mobil de aynı imkanı araç sürücülerine sağlayabiliyor. Ancak bu uygulamaların hiç biri şimdilik bir araca entegre değil.

Pilot uygulama şimdilik, ABD'nin Detroit, Seattle ve Houston gibi bölgelerinde geçerli olacak. Önümüzdeki aylarda uygulamanın ülke çapında kullanılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.