SpaceX, BFR'nin yapımı için Los Angeles Limanı'nı kiraladı

SpaceX, BFR'nin yapımı için Los Angeles Limanı'nı kiraladı

SpaceX, "büyük ticari taşımacılık araçları" üretmek için Los Angeles Limanı ile anlaştı. Yapılan anlaşma ile şirket, yeni merkezde devasa roketi BFR'in (Büyük Falcon Roket) üretimine yoğunlaşmak istiyor. BFR'in, insanlığı Mars'a ve Güneş Sistemi'ndeki diğer noktalara taşımak gibi büyük bir misyonu var.

TechCrunch'ta yer alan yazıya göre, SpaceX Başkanı ve COO'su Gwynne Shotwell Los Angeles Limanı'nda üretim yapacaklarını şu sözlerle açıkladı:

“Bugün Belediye Başkanı Garcetti'nin açıkladığı gibi, Liman SpaceX'in Ay'a, Mars'a ve ötesine mürettebat ve kargo taşıma kapasitesine sahip yeni nesil roket ve uzay gemisi sistemimiz BFR'nin üretim gelişimine başlamasından bu yana insanlığın çok gezegenselleştirilmesine yardımcı olma misyonumuzda giderek daha önemli bir rol oynayacak.

CNN'in aktardığı bilgilere göre,  SpaceX, 20 yıl boyunca tesis için kira ücreti ödemeyecek. Hali hazırda 2005'ten beri boş olan tesisin yenilenmesi için 40 milyon $ 'lık kira kredisi alacak.  Öte yandan şirket, şehirden herhangi bir sübvansiyon da almayacak. Tesisin Los Angeles Limanı'na taşınması ile 700 kişilik  istihdam sağlanacak.

BFR'nin yapımı için hazırlıklar sürerken, şirket CEO'su Elon Musk da fırsat buldukça uzay gemisi ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.  Geçtiğimiz ay Avustralya'da katıldığı bir etkilinlikte BFR hakkında bilgi veren Musk, 106 metre uzunluğuna sahip olacak aracın iki ana bölümden oluştuğunu aktarmıştı. 100 kişiyi taşıyacak kapasiteye sahip aracın ilk kısmı 58 metrelik yeniden kullanılabilir roket başlığından oluşacak. İkinci kısmı ise 48 metrelik bir gövdenin oluşturması bekleniyor.

Güneş Sistemi'nde hareket halindeyken yakıt alabilme özelliğine sahip aracın ilk görevini 2022, ikinci görevini ise 2024'de gerçekleştirmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.