nerde.co etkinlik keşif platformu olan fofomo’yu satın aldı

nerde.co etkinlik keşif platformu olan fofomo’yu satın aldı

2015 yılının Ocak ayında faaliyete başlayan nerdeicek.com'un isim değiştirerek yayın hayatına artık nerde.co adıyla devam edeceğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan KWORKS girişimi nerde.co, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere tanıttığımız etkinlik keşif platformu olan fofomo’yu satın aldığını duyurdu.

Kısa zaman önce mekanların yanı sıra etkinlikleri de listelemeye başlayan nerde.co, fofomo’nun yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileri sayesinde daha kişiye özel ve kullanıcı odaklı bir deneyim sunmayı planlıyor. İstanbul'un yanı sıra yurt dışında Amsterdam, Berlin, Londra ve Paris şehirlerinde mobil ve web platformlarında hizmet veren fofomo, Epcsht LLC tarafından geliştirilen bir servis.

Toplamda 1175 mekan bilgisine sahip olan fofomo'nun bünyesinde 37 bin 500’den fazla etkinliği listelediğini de aktaralım. fofomo’nun en önemli özelliği ise yapay zeka kullanarak, etkinlikleri platforma otomatik olarak dahil edebilmesi ve etkinlik tavsiyelerinde bulunabilmesi.

Satın almayla birlikte fofomo kurucu ortaklarının nerde.co yönetim kuruluna katıldıklarını da ekleyelim. Yönetim kuruluna CTO olarak katılan Tuğkan Cengiz Data Mining ve Machine Learning konusundaki deneyimlerini katarken, CPO olarak katılan Furkan Cengiz ise ürün geliştirme ve mobil platformlar konusundaki tecrübesiyle katma değer sağlayacak.

Mobil uygulama yolda

Yaklaşık 3 senedir 5 farklı ülkede hizmet veren fofomo’nun global deneyiminin nerde.co’nun gelecekteki yurt dışı planları için yol gösterici olacağını da belirtelim. 8 şehirde mekan ve etkinlikleri listeleyen, aylık 250 bin tekil kullanıcısı olan nerde.co, Mayıs ayında yayına alınacak iOS ve Android uygulamalarıyla mekan ve etkinlik keşif deneyimini mobile taşıyacak ve ilerleyen günlerde kendi biletleme sistemi ile etkinliklere online bilet satışı gerçekleştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.