Siber güvenlik için yerli alternatif: Roksit Networks

Siber güvenlik için yerli alternatif: Roksit Networks

Tüm ev ve iş kullanıcıları için geliştirilmiş bir siber güvenlik çözümü olarak karşımıza çıkan Roksit Networks, kolay kullanımı ve yapay zeka desteği ile ön plana çıkıyor. 2016 yılının Mart ayında Erhan Yüksel tarafında kurulan Erhan Yüksel Roksit Networks, geçtiğimiz yılın Ekim ayında ise Astel Profesyonel Görüntü Sistemleri'nin Bilgi Teknolojileri birimi üzerinden yatırım da aldı.

Toplamda 13 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Roksit Networks, hem Chicago hem de İstanbul'da ofislere sahip. İnternette yer alan neredeyse tüm web sayfalarını, haber, spor, alışveriş, sosyal medya, oyun, 18+, zararlı yazılım gibi sınıflara ayrılmış olarak veri tabanında barındıran Roksit Networks, güvenliğine önem veren kullanıcılar için başarılı bir alternatif.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Roksit Networks, kullanıcılarının bilerek veya yanlışlıkla internette bir sayfayı görüntülemek istediklerinde devreye girer. Bu istek önce Roksit veri tabanına gider ve kullanıcıların güvenli bir alanda olacağından emin olunduktan sonra yerine getirilir.

Örnek vermek gerekirse son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız banka ekstresi, telekomünikasyon faturası şeklinde gelen oltalama e-postalarındaki zararlı bağlantıların tıklanmasıyla otomatik olarak gidilen web sayfaları Roksit tarafından engellenir ve bilgisayar korsanlarının atakları da bu sayede önlenmiş olur.

250 bin kişi tarafından kullanılıyor

Kısacası Roksit Networks kullanıcıları kimlik bilgisi/veri hırsızlığı, dosya kilitleme, izinsiz bitcoin madenciliği gibi sonuçlara sebep olacak zararlı yazılımlara karşı korunmuş oluyorlar. Kara liste seçeneği sayesinde ev veya iş yerinizde belirli sayfalara girişi engelleyebileceğinizi de ekleyelim.

Kurulum gerektirmeyen bulut tabanlı bir çözüm olan Roksit, bilgisayar, tablet, cep telefonu, kamera gibi nesnelerin interneti cihazları, sunucular ve işletim sistemleri de dahil olmak üzere internet bağlantısı olan her cihazın güvenliği sağlayabiliyor. 9 farklı ülkede toplamda 250 bin kişi tarafından kullanılan Roksit Networks, 100 kurum tarafından da tercih edilmiş.

150 milyonun üzerinde sınıflandırılmış alan adı bulunan veri tabanına, kullanıcıların günde yaklaşık 250 milyonun üzerinde istek yaptığını da ekleyelim. Sorgulanan web sayfalarının yüzde 99,9’u Roksit veri tabanında mevcut olup, yeni açılmış veya sorgulanmış olması sebebiyle henüz sınıflandırılmamış günlük ortalama 1500 web sayfası, yapay zeka algoritmaları ile en geç 24 saat içinde otomatik olarak sınıflandırılıp veri tabanındaki yerlerini alıyor.

Innogate uluslararası girişim hızlandırma programı ile ABD’ye gidecek girişimler arasında da yer alan Roksit Networks, geliştirmeye devam etmekte olduğu yeni nesil ürünler ile de sektöründeki dünya devleri arasında yerini almayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.