Ripple, kripto para ekosisteminde düzenlemelerin peşinde

Ripple, kripto para ekosisteminde düzenlemelerin peşinde

Ripple’ın Düzenleyici İlişkiler Müdürü Ryan Zagone’un İngiliz Telegraph gazetesine verdiği bir demeçte, İngiliz milletvekillerini kripto paralar konusunda daha fazla kural ve açıklığa davet etmesi XRP fiyatlarında pazartesi günü diğer kripto paralara göre daha fazla etki yarattı. Daha fazla kesinlik ve netliğe ihtiyacın olduğu bir döneme girildiğini belirten Zagone, bekle ve gör yaklaşımının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl çıkardığı düzenlemelerle ülkedeki bütün kripto para borsalarının faaliyet gösterebilmeleri için lisans almalarını gerekli kılan Japonya’nın izinden gidilmesi gerektiğini de belirten Zagone, yapılacak olan düzenlemelerin yeni yatırımcılara özellikle de kurumsal yatırımcılara yol gösterici ve güvenlik sağlayıcı nitelikte olacağını savundu.

Pazartesi gün bütün kripto para birimleri kırmızıda hareket ediyordu ancak hiçbiri Ripple’dan gelen bu demeçle XRP kadar değer kaybetmedi. Toplam market değeri sıralamasında 3. sırada yer alan XRP geçtiğimiz aralık ayından beri yaşanan düşüş trendinden, bitcoinin yüzde 40’lık değer kaybına karşın yüzde 68’lik bir değer kaybı ile en çok etkilenen birim.

Ripple kendini ABD’nin en büyük kripto para borsalarında listelemek için inanılmaz çabalar sarf ediyor. Bloomberg’de çıkan haberlere göre hem CoinBase hem de Gemini kripto para borsalarına yüklü miktarda nakit ödeme teklif ettiği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.