Dijital TV'ler markalar için neler vadediyor?

Pazarlama dünyasına yönelik dijital trendlerin konuşulduğu Webrazzi Dijital 2018 'de JWT Istanbul Yaratıcı Direktörü Sami Basut, Doğan TV Holding Dijital Medya ve Satış Grup Başkanı Haymi Behar ve paralimpik atlet Tuğçe Akgün, Buğra Ferah'ın moderatörlüğünde Dijital TV'ler markalar için ne vadediyoru konuştu.

Elidor'un Blu TV 'de yayınlanan "Bu Kızın Öyküsü" projesinin konuşulduğu oturumda markalı içeriklerin dijital platforma konumlanması sürecine değinildi. Bu konu hakkında Haymi Behar, daha sorumlu bir reklamcılık dönemine girildiğini vurgulayarak sosyal medya ve dijitalleşme ile birlikte markaların kullanıcılarla çift yönlü bir iletişim geliştirdiğini ifade etti. Markaların artık ürün tanıtmasının ötesinde  daha farklı adımlar attığını belirten Behar, bunun önemli bir adım ve önemli angajman olduğunu da ifade etti. 

Her ülkede belli açmazlar var ve sorunlar olduğunu söyleyen Behar, markaların  ürün tanıtımı yapan reklamların yerine insanların hayatına katkı yapan toplumsal konulara değinmesi gerektiğini belirtti. Bu anlamda markaların sadakat kazanabileceğini de ifade etti. Markalı içerik konusunda ise Blu TV'nin YouTube gibi bir platform olmadığını söyleyen Behar, yayın platformu olarak projelerin ötesinde ciddi prodüksiyonlara yer verdiklerinin altını çizdi. Markalı içeriklerdeki çalışma prensibinin ajans, marka ve BLU TV'nin birlikte ilerlemesi üzerine olduğunu söyledi.

Projenin arka planını aktaran Basut, her ajansın, yaratıcının ve markanın bir derdi  olduğunu söyledi. Bu noktada Elidor'un kızların hayal kurabileceği bir dünyayı gündeme getirmek istediğini ifade etti. Daha önce kozmetik alanındaki gerçekleri anlatma üzerine çalışmalar yaptıklarını söyleyen, bu belgesel ile medya sürekli gösterilen kişilerin ötesinde rol modeller yaratmak istediklerini belirtti. Elidor'un kızların hep kendi yolunda ilerlemesine destek vermek istediğini söyleyen Basut, bu noktada rol modelleri öne çıkarmak üzere hareket ettiklerini vurguladı.

İlgi çekici ve farklı anlatımıyla öne çıkan belgesele Blu TV'nin de ciddi anlamda destek verdiğini belirten Basut, 8 Mart'ta fragmanın yayınlanmasının ardından platformun bu içeriği herkese açma kararı aldığını belirtti.

Belgeselde yer alan Tuğçe Akgün de projenin arka planını aktardı. Projeye başladığı günden itibaren heyecan duyduğunu belirten Akgün, ekibin belgeseli çekmeden önce tekerlekli sandalye kullanarak deneyimlediğini de ifade etti. Belgeselin kadının güzellik anlayışını belli vücut hatlarının dışına çıkararak, kadınları yürüyen, gören ve duyan insanın dışında da tanımladığını ifade etti. Belgesele konu olan 9 kadının da hayat hikayesinin "zorlukların içinden ışığımızı kaybetmekten çıkmak" üzerine işlendiğini söyleyen bir çok kişiye cesaret vermekten mutluluk duyduğunu söyledi. 

Haymi Behar, markaların artık online offline ayrımının ötesinde 360 derece bir planla hareket ettiğini ifade etti. Markanın mesaj vermek istediğinde evrildiği yerin markalı içerikler olduğunu söyleyen Behar, hikaye anlatma konusunda deneyimin birlikte yaratılması gerektiğini de vurguladı. Bu anlamda Bu Kızın Öyküsü projesini örnek gösteren Behar, insanların paylaşmak isteyeceği, ilham alabileceği ve toplumu birbirine yaklaştıran projelerin önemli olduğunu ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.