Uber, bisiklet paylaşım şirketi JUMP'ı satın aldı

Uber, bisiklet paylaşım şirketi JUMP'ı satın aldı

Geçtiğimiz günlerde yasal kısıtlamanın ardından Yunanistan'daki hizmetini durduran Uber'in, JUMP ile birlikte bisiklet paylaşım pazarına girmişti. Şimdi de Uber, bir süredir birlikte çalıştığı JUMP'ı satın aldığını açıkladı.

Uber'in JUMP'ı ne kadara satın aldığı henüz belli olmasa da, kısa bir zaman önce Sequoia Capital'den Mike Moritz'in de aralarında yer aldığı yatırım turuna giren şirketin satışı hakkında konuşan Uber'e yakın kaynaklar, satın almanın 200 milyon dolar civarında olduğunu belirtti. JUMP'ın CEO'su Ryan Rzepecki, bu satın almanın gerçekleşmesinde Uber'in kendi vizyonlarını iyi anlamasının etkili olduğunun altını çizdi.

Şubat ayında Uber, JUMP ile işbirliği yaparak Uber Bike by JUMP adlı hizmetini tanıtmıştı. Bu sayede Uber üzerinden de JUMP bisikletleri kiralanabiliyordu. Satın almanın tamamlanmasından sonra, JUMP'ın aynı şekilde çalışmaya devam edeceği belirtilirken, gelecek dönemde bu durumun değişebileceğini de söyleyebiliriz.

2011 yılında Social Bikes adıyla kurulan JUMP, şimdilik 12 ülkede hizmet veriyor ve uygulamayla 30 dakikalık bir yolculuk, 2 dolar karşılığında yapılabiliyor. Bu da Uber ve JUMP ortak ürünü olan Uber Pool'dan bile daha ucuza geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.