Uber, JUMP ile bisiklet paylaşım pazarına giriyor

Uber, JUMP ile bisiklet paylaşım pazarına giriyor

Araç paylaşım ekonomisinde dünya genelinde 630'dan fazla şehirde hizmet veren Uber, gelecek haftadan itibaren "bisiklet paylaşım" servisini hayata geçireceğini duyurdu. San Francisco sokaklarında başlayacak pilot uygulamada Uber'e JUMP bisikletleri eşlik edecek. Uber Bike by JUMP isimli yeni servis ile,  elektrikli bisikletler doğrudan Uber uygulamasından bulunabilecek ve kiralanabilecek.

Pilot uygulamaya katılan kullanıcılar, ana ekranın sol köşesinde bulunan  uygulama menüsünden "bisiklet" seçeneğine tıklayarak lokasyonlarına en yakın JUMP bisikletlerini görebilecekler.

JUMP bisikletlerini kiralamak oldukça kolay bir işlem gibi görünüyor. Bisiklet sürüşü tamamlandığında kullanıcılar yine uygulama haritasında gösterilen herhangi bir teslim bölgesinde kiraladıkları bisikletleri teslim edebilecekler.

Uygulama, özellikle bisiklet sürmeye elverişli şehirlerde başarılı olabilir. JUMP, 2013 yılından beri bu sistemi ABD'de uygulamaya çalışıyor. Uber ile birlikte daha güçlü bir ulaşım ağına sahip olacak şirket, kentin birçok noktasını birbirine bağlayabilir ve diğer ulaşım seçeneklerine uygun bir alternatif olabilir.

E-bisikletler, gösterdikleri başarılı hız performanları ile bisiklet ve motorlu araçlar arasındaki boşluğu dolduran bir kategoride yer alıyor. Normal bir bisiklete göre daha az performans ile  kullanıcıların daha fazla yol kat etmesini sağlayan e-bisikletler, uygun gezi modellerinde otomobil sahipliğini azaltmak için de doğru bir seçenek olabilir.

Pilot projede, önümüzdeki 9 ayda toplam 250 adet JUMP bisikleti optimize edilecek. Veriler doğrultusunda Uber Bike by JUMP stratejisindeki bir sonraki adım belirlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.