Mesajlaşma uygulaması Line, kripto para borsası hizmeti vermeye hazırlanıyor

Mesajlaşma uygulaması Line, kripto para borsası hizmeti vermeye hazırlanıyor

Japonya merkezli mesajlaşma uygulaması Line, kripto para borsası hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu. Hali hazırda 600 milyon kayıtlı ve aylık 200 milyon aktif kullanıcısı bulunan Line bu gün yaptığı duyuruda, Japonya Finansal Hizmetler Dairesi’ne kripto para borsası işletmek için başvuruda bulunduğunu da bildirdi.

Japonya Finansal Hizmetler Dairesinde hali hazırda 30 kripto para borsası işletme başvurusu var ve bunlardan daha 16 tanesi onaylanabildi.

Mesajlaşma uygulamasının içinden kripto para alım satımının yapılabileceği Line, Japonya’nın bir numaralı mesajlaşma uygulaması ve sırf Japonya’da 70 milyon kullanıcısı var. Uygulama ayrıca Endonezya ve Taylan’da da popüler. Bloomberg’den gelen haberlere göre Line uygulamasının genişleme planları arasında kripto paralara dost Hong-Kong ve Lüksemburg da var.

Line kripto para borsası hizmetini dünya çapında ki bütün kullanıcılarına açmayı başarırsa, şimdilik bu sektörde 32 ülkede 13 milyon kullanıcıya hizmet veren Coinbase borsasının tahtını sallayacak gibi görünüyor.

Mesajlaşma uygulaması Line’ın bu girişimi, yeni bir yan şirket olan LineFinancial’ın kurulmasına ön ayak oldu. Yapılan duyuruda, LineFinancial şirketinin kripto paralar ile ilgili alış-satış, transfer gibi hizmetlerin yanında, kullanıcılarına uygulamanın içinden kredi ve sigorta gibi hizmetleri de vereceğini açıkladı.

Line uygulamasının son dönemde hizmete giren ve LinePay adında popüler bir ödeme ve para transferi uygulaması mevcut. 2017 yılında LinePay dünya çapında 40 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı ve işlem hacmi 450 milyar JPY’ne (4,1 milyar dolar)  ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.