Medyanet'i de 12 milyon 750 bin dolara satan Doğan Medya Grubu'nun satış rakamları açıklandı

Medyanet'i de 12 milyon 750 bin dolara satan Doğan Medya Grubu'nun satış rakamları açıklandı

Daha önce yer verdiğimiz Doğan Medya Grubu'nun Demirören Holding'e satılacağına yönelik iddialar, dün resmi olarak açıklandı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yazılı açıklama gönderen Doğan Holding satışın detaylarını da açıklığa kavuşturdu.

KAP'ta yer alan bilgilere göre 916 milyon dolara satılan Doğan Holding, yayınların satış rakamlarını da paylaştı. Doğan Gazetecilik A.Ş. 132 milyon dolara satılırken, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ise 155 milyon dolar karşılığında Demirören Holding'e katıldı. Doğan TV Holding'in satış rakamı 599 milyon 674 bin 50 lirayı bulurken, DHA 5 milyon dolara satıldı. Son olarak Doğan Medya’nın internet yayıncılığı şirketi Medyanet ise 12 milyon 751 bin 210 dolara Demirören Holding'e satıldı.

Yapılan açıklamada Radyo D ve CNN Türk Radyo için ise şu ifadelere yer verildi:

Ayrıca, 104.0 frekansından yayın yapan “Radyo D”nin ve 92.5 frekansından yayın yapan “CNN Türk Radyo”nun, yayın lisans haklarının Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ’ye 3.000.000 (Üç milyon) Amerikan Doları bedel üzerinden satışı ve devri konusunda, Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ’ye “alım” hakkı opsiyonu, Şirketimiz’e ise “satma hakkı” opsiyonu tanınmasına, karar vermiştir.

Medya devi Doğan Holding'in satışıyla birlikte Hürriyet, Posta, Hürriyet Daily News ve Fanatik gazeteleri, CNN Türk ve Kanal D televizyonları, DHA ve YAY-SAT da Demirören Holding'in bünyesine katılan kurumlar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.