Waymo, Jaguar'dan 20 bin I-PACE alacak

Lüks segment araç üreticisi Jaguar, teknoloji şirketi Waymo ile uzun vadeli stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdu. İki şirket, araçların daha güvenli olması, insanların daha bağımsız hareket etmeleri ve daha fazla mobilite için birlikte hareket etmeye karar verdiler.

Google'ın çatı şirketi Alphabet'e ait olan Waymo, Jaguar Land Rover birlikte Jaguar I-PACE araçlarını otonom araçlara çevirmek için  hem tasarım hem de teknik açıdan birlikte hareket edecekler. İki şirket, Waymo'nun sürücüsüz ulaşım hizmeti için dünyanın ilk birinci sınıf, otonom elektrikli aracını geliştirmek istiyor.

İlk iki yılda 20 bin Jaguar I-PACE

Waymo'nun kendi sürüş teknolojisiyle donatılmış Waymo Jaguar I-PACE'lerin, test sürüşlerine  2018'de başlanacak. Waymo ve Jaguar mühendislerinin katıldığı çalışmalarda, iki şirket  gerçek dünya verilerini toplayarak, gerçek zamanlı veri testi ile optimum güvenlik ve güvenilirlik sağlamak istiyor. Üretimin ilk iki yılında Waymo'nun araç filosuna 20 bin Jaguar I-PACE'in katılması bekleniyor. Araçların ise 2020'de trafiğe çıkması iki şirketin aldığı nihai kararlar arasında.

Bildiğiniz üzere Waymo sürücüsüz araçlarını uzun zamandır test ediyor. Hatta şirket, geçtiğimiz yıldan beri ABD'nin çeşitli eyaletlerinde bu deneyimi test sürüşü yapmak isteyen kişilere de yaşatıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde araçlarını test eden kişilerin tepkilerini gösteren bir video paylaşmıştı. Waymo uygulaması ile günlük 1 milyona yakın seyahat deneyimi sunmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.