Ravi Kurani: Merkezi olmayan ekonomiye giden yol

Ravi Kurani: Merkezi olmayan ekonomiye giden yol

Bugün gerçekleşen Blockchain Venture Summit'te sahne alan konuşmacılardan biri olan Ravi Kurani, merkezi olmayan ekonomiye giden yollarını detaylı bir şekilde paylaştı. Konumu gereği hem optimist hem de gerçekçi olması gerektiğini dile getiren Kurani ilk bitcoinini 2014 yılının Mart ayında aldığını belirtti. 2016 yılında ise Earlybird'e katılan Kurani yatırım şirketinin blockchain odağında sorumlusu oldu.

Earlybird'ün yatırımları hakkında da bilgiler veren Kurani, Bigchain ve ShapeShift gibi çözümlerin ilk yatırımcıları arasında yer aldığını paylaştı. Merkezi olmayan bir yapı olması nedeniyle Blockchain için oldukça heyecanlı olduğunu dile getiren Ravi Kurani, blockchain teknolojisinin hayatımızın pek çok alanını baştan aşağıya değiştireceğini de ekledi.

5 önemli etken

Blockchain teknolojisinin pazar/kullanıcılar, regülatörler ve madencilerden oluştuğunu belirten Kurani, teknolojinin başarılı bir şekilde çalışması için 5 önemli etken olduğunun altını çizdi. Söz konusu etkenler ise ölçeklenebilir yapı, regülasyon kesinliği, uçuculuk (Volatility), güvenlik ve token ekonomisi.

Söz konusu etkenlerin her birinin kullanıcılar, regülatörler ve madencileri birleştirdiğini belirten Kurani, ölçeklenebilir yapının özellikle madencilerin ve protokol katmanının problemi olduğunu dile getirdi.

Regülesyon kesinliğinin regülatörlerin üzerinde çalıştığı bir konu olduğunu da paylaşan Ravi Kurani, uçuculuğun market ve kullanıcıların çözmesi gerek bir zorluk olduğunu da belirtti. Güvenlik konusunun market, kullanıcılar ve regülatörlerin çözeceğini de ekleyen Kurani, son olarak token ekonomisinin market ve kullanıcılar tarafından düzenlenmesi gerektiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.