Google, Files Go'ya yeni özellikler ekledi

Teknoloji devi Google’ın, Android işletim sistemi cihaz sahiplerine sunduğu uygulama Files Go’ya yeni özellikler eklendi. Kullanıcıların dosyalarını düzenlemeye yardımcı olan ve başka kullanıcılar ile da paylaşmayı sağlayan uygulamadaki değişiklikler üç ay boyunca alınan geri bildirimlerle sağlandı.

Google’ın blogundan paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar, Files Go'da dosyalarını artık internette arama yapar gibi uygulama içinde arayabilecek. Kullanıcıların çevrimdışı olduğu zamanlarda bile aktif olan yeni özellik, tıpkı Google’ın arama sonuçlarında olduğu gibi anlık sonuçlar verecek. Öte yandan kullanıcılar  arama geçmişlerini görebildikleri gibi aramalarda filtreleme de yapabilecekler.

Files Go’ya eklenen diğer bir özellik ise uygulamanın Google Fotoğraflar’a entegre edilmesi. Bu sayede, Google Fotoğraflar'da yer alan fotoğraf ve videoları yedekleyen uygulama, cihazlarda daha fazla yer tutmaması için kişilere bu dosyaları silmesi konusunda bildirim gönderecek. Diğer yandan depolama alanı azaldığında, bunu bir bildirimle kullanıcısına hatırlatacak uygulama, dosyaların Drive, OneDrive, Dropbox gibi servislere yedeklenmesine yardımcı oluyor.

Son olarak uygulamanın y Android 5.0 ve sonrası işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabildiğini de duyuralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.