Commerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurduklarını açıkladı

Commerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurduklarını açıkladı

Cambridge Analytica ve Facebook'un neden olduğu global veri krizi somut sonuçlar doğurmaya başlıyor. Her ne kadar Zuckerberg, #deletefacebook kampanyasının kayda değer sayıda kişiye ulaşmadığını söylese de bu kampanyanın tedirgin edici olduğunu belirten Zuckerberg, kendisini derinden etkileyecek bir başka kampanya ile karşı karşıya kalmış görünüyor. Henüz okumayanlar için belirtelim: "Cambridge Analytica ve Facebook krizi hakkında bilmeniz gereken her şey!

Almanya'nın en büyük 2. bankası olan Commerzbank, ikinci bir duyuruya kadar Facebook reklamlarını durdurduğunu açıkladı. Marka Stratejisi Başkanı Uwe Hellmann, reklamları durdurma nedeninin yaşanan büyük veri sızıntısı olduğunu paylaştı.

Handelsblatt Business Daily gazetesine konuşan Hellmann, "Facebook kampanyalarımızı duraklatıyoruz. Marka güvenliği ve veri güvenliği bizim için çok önemli" dedi. Reklamları tekrar başlatmadan önce bu sürecin nasıl sonuçlanacağını takip edeceklerini de sözlerine ekledi.

Commerzbank ile başlayan reklam durdurma hareketinin ikinci katılımcısı popüler tarayıcı Mozilla oldu. Resmi blogunda reklamları durdurduğunu açıklayan Mozilla "Facebook varsayılan gizlilik ayarlarını güçlendirmek için harekete geçene kadar reklamları durduruyoruz" dedi. Mozilla ayrıca "Hala öğrenilecek daha fazla şey olduğuna inanıyor olsak da, mevcut varsayılan ayarlarının veriye erişimi çok fazla kolaylaştırdığını gördük - özellikle üçüncü parti uygulamaları için." yorumunda bulundu.

M&C Saatchi CEO'su David Kershaw yaptığı açıklamada müşterilerinin çok ciddi bir baskı uygulayacağını CNBC ile paylaştı.

Krizin başlamasından bu yana Facebook hisse değeri 185 dolar seviyelerinden 165 dolar seviyelerine kadar gerilerken toplam değeri 60 milyar dolar değerinde kayıp yaşadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.