Uber'in sürücüsüz aracının yaptığı ölümle sonuçlanan kazanın görüntüleri yayınlandı

Uber'in sürücüsüz aracının yaptığı ölümle sonuçlanan kazanın görüntüleri yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde Uber'in sürücüsüz aracının, Arizona'da kaza yapıp Elaine Herzberg isimli bir kadının ölümüne yol açtığı haberini sizlerle paylaşmıştık. 2016’nın aralık ayında da kırmızı ışıkta geçtiği videolarla ortaya çıkan Uber'in bu kazasının sonucunda şirket, halka açık yollarda yapılan tüm sürücüsüz araç testlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Şimdi de bu trajik kazanın görüntüleri yayınlandı. Videoyu izlediğimizde, ilk olarak kameranın yolu çektiği görüntüleri görüyoruz. Araç sakin sakin ilerlerken birden karşıdan karşıya geçmekte olan bisikletli bir kadın karşımıza çıkıyor ve Uber'in aracı feci bir şekilde kadına çarpıyor. Aracın içindeki kamera ise aracı denetleme amacıyla şoför koltuğunda oturan kişiyi çekiyor. Videoda koltukta oturan kişinin yola bakmadığı sırada da kaza gerçekleşiyor.

Aracın içinde bulunan Rafaela Vasquez, yola baksaydı bu kaza yine gerçekleşir miydi ya da olay gece değil de gündüz olsaydı Uber'in aracı kadını seçebilir miydi, bilmiyoruz. Fakat görüntülerin, otonom araç testinde güvenlik sürücülerinin rolüyle ilgili tartışma yaratacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.