Uber'in sürücüsüz aracı kaza yaptı, bir kişi öldü

Uber'in sürücüsüz aracı kaza yaptı, bir kişi öldü

2016'nın aralık ayında kırmızı ışıkta geçtiği videolarla ortaya çıkan Uber'in sürücüsüz aracı, ilk olarak yine 2016'nın mayıs ayında test edilmişti. 2017'de Arizona'da sürücüsüz otomobil testlerini askıya alan Uber, bu kez aynı eyalette sürücüsüz aracıyla bir yayanın ölümüne sebep oldu.

Uber'in ABD'nin belirli yerlerinde hizmet veren sürücüsüz aracı, Arizona eyaletinde bir yayanın ölümüne neden oldu. Arizona eyaletinin Tempe kentinde gerçekleşen olayda, şirketin sürücüsüz aracı sokakta karşıdan karşıya geçen bir kadına çarptı. Olayın ardından Uber, halka açık yollarda yapılan tüm sürücüsüz araç testlerini durdurduğunu açıkladı. Söz konusu kadının karşıdan karşıya geçerken yaya şeridinin dışında olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, kadının hastaneye kaldırıldığı halde kurtarılmadığı da aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Uber'in sürücüsüz aracının kaza anında kendi kendine sürüş yaptığını, ancak şirketin bir mühendisinin denetim amacıyla aracın direksiyonunun başında olduğu bilgisi de yer aldı. Uber'den yapılan açıklamada ise olayın ardından şirketin ABD'nin Tempe, Pittsburgh, San Francisco kentlerinde ve Kanada'nın Toronto şehrinde sürücüsüz araç testlerini durdurduğu duyuruldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.