Uber sürücüsüz otomobilini test etmeye başladı

Uber sürücüsüz otomobilini test etmeye başladı

Önümüzdeki beş yılı sürücüsüz otomobiller, sanal gerçeklik ve yapay zeka alanlarının domine edeceği çok açık. Sürücüsüz otomobil yarışına son olarak Uber da katıldığını resmen açıkladı.

Didi Chuxing ile birlikte küresel olarak en büyük paylaşımlı araç servislerinden olan Uber'ın sürücüsüz otomobiller konusunda gizli olarak çalışmalar yaptığı biliniyordu. Şirket yaptığı resmi açıklamada ABD'nin Pittsburgh şehrinde sürücüsüz otomobilini yollarda test etmeye başladığını duyurdu. Şirket bunun için yine Pittsburgh'de yer alan ve dünyanın en saygın okullarından biri olan Carnegie Mellon ile ortak çalışıyor.

Uber'ın sürücüsüz otomobil testleri için seçtiği otomobil ise Ford Fusion. Şirketin yayınladığı fotoğrafta otomobilin üzerinde radarlar, lazerler ve kameralar yer aldığı açıkça belli oluyor. Şirketin kendi otomobilini geliştirmek yerine mevcut bir otomobil üzerine sürücüsüz otomobil teknolojisini entegre edecek olması şaşırtıcı bir durum değil. Bilindiği gibi Uber'ın rakiplerinden olan Lyft'te General Motors ile birlikte sürücüsüz otomobil çalışmalarına başlayacağını açıklamıştı.

Uber'ın sürücüsüz otomobil geliştirmedeki en büyük amacı ise önümüzdeki yıllarda müşterilerine şimdi olduğu gibi 5 dakikanın altında bir sürede otomobil yollamak. Şirketin çalışmaları beklendiği gibi giderse önümüzdeki yıllarda telefonunuz üzerinden sürücüsüz bir Uber otomobili çağırabileceksiniz üstelik bunun size gelme süresi yine 5 dakikanın altında olacak. Apple'ın Didi Chuxing'e yaptığı yatırım, Google'ın Fiat Chrysler ile Lyft'in General Motors ile anlaşmasını düşünürsek sürücüsüz otomobil endüstrisinde işler iyice kızışıyor.

Görsel Kaynak: Uber

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.