Uber’in sürücüsüz aracı kırmızı ışıkta geçti!

Uber’in sürücüsüz aracı kırmızı ışıkta geçti!

İlk olarak Pittsburgh kentinde test edilmeye başlanan Uber’in otonom araçları geçtiğimiz günlerde şirketin merkezinin de yer aldığı San Francisco şehrinde denenmeye başlanmıştı. Otonom Uber aracının San Francisco sokaklarına çıkmasından sadece birkaç saat sonra yayınlanan bir videoda aracın kırmızı ışıkta geçtiği ortaya çıktı.

Videoda otonom kullanım için modifiye edilmiş Volvo XC90 modelinin tam da bir yaya karşıdan karşıya geçmeye başladığı anda kırmızı ışıkta geçtiğini görüyoruz. Bu videonun ardından Twitter üzerinden sürücüsüz araç ile ilgili başka bir şikayet geldiğini de belirtelim. Otonom araçlar için Volvo ile iş birliğine giden Uber, üzerinde 7 adet kamera bulunan Volvo XC90 modelini kullanıyor.

San Francisco merkezli bir taksi firması olan Luxor Cab'ın araçlarından birinde bulunan araç içi kamera ile yakalanan görüntü, Uber'in başını çok ağrıtacak gibi görünüyor. Kısa zaman sonra başka şehirlere de açılması beklenen otonom projesi bu video ile büyük darbe almış oldu.

Uber sözcüsü ise yaptığı açıklamalarda bu olayın bir insan hatası olduğunu iletti. Otonom Uber araçları herhangi bir sorun anında kontrolü ele alması için bir şöför ve araç hakkında bilgi toplayan bir teknisyen ile yola çıkıyor. Uber ise yaşanan bu olaydan şöförü sorumlu tuttu.

Güvenliğin öncelikleri olduğunu belirten Uber sözcüsü, olayın rapor edildiğini ve nasıl gerçekleştiğini araştırdıklarını da sözlerine ekledi. Uber'in otonom araçların testi için California eyaletinden izin almadığı da gelen bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.