Elon Musk Hyperloop'un yaya odaklı güncel planını paylaştı

Elon Musk Hyperloop'un yaya odaklı güncel planını paylaştı

Elon Musk Boring Company'nin Hyperloop projesi için önceliklerini değiştiriyor. Bir süredir yüksek hızda Hyperloop podları için tünel ağları oluşturmaya devam eden şirket, duyurduğu güncel plan ile önceliği yayalara ve bisikletlilere veriyor. Boring Company bu yaya odaklı planı hayata geçirdikten sonra araçlar üzerinde çalışacağını da belirtiyor.

Elon Musk paylaştığı bir tweet zinciri ile Hyperloop'un bu yeni planını takipçilerine aktardı. Güncellenmiş planda büyük metro istasyonları veya büyük vagonlar kullanılmayacak. Bu seçenekler yerine bir otomobilin park yeri boyutunda bir araç ile yayalar ve bisikletliler gitmek istedikleri istikamete yakın bir bölgede inebilecek. Böylece Hyperloop sisteminde küçük ancak sayıca daha fazla istasyona da yer verilebilecek. Musk paylaştığı tweete binlerce küçük istasyon olduğunu ifade ediyor.

Musk'ın Twitter'da paylaştığı video ise Hyperloop'un güncel planını gözler önüne seriyor. Daha önce paylaşılan videolardan farklı olarak araç asansörleri ve ticari taşıtlar, bu videoda iki konum arasında sürekli sefer yapan yolcu araçlarıyla yer değiştiriyor. Bu yapılan güncelleme ile Hyperloop, başlangıçta hedeflenenden çok daha farklı bir noktaya konumlanıyor.

Elon Musk ve ekibinin bu fikir değişikliği, şehir planlayıcıları ve ulaşım otoriteleri ile yaptığı görüşmelerden kaynaklanıyor olabilir. İlk olarak otomobil sahibi olmayanların faydalanacağı bu sistem ile şehir merkezinde yaşanan yoğunluğun  aza indirgenmesi amaçlanıyor. Bireysel araç kullanımını da azaltması hedeflenen Hyperloop'un bu güncel planı, aynı zamanda yayalara uygun fiyatlı ve hızlı bir yolculuk da vadediyor.

Yakın zamanda Washington – New York arasını 29 dakikaya düşürecek tünel projesi için ön izin çıkmasıyla gündeme gelen Hyperloop, hazırladığı yolcu uygulamasıyla da toplu taşımaya yeni bir anlayış kazandırmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.