Elon Musk, Washington - New York arasını 29 dakikaya düşürecek tünel projesi için ön izni aldı

Elon Musk, Washington - New York arasını 29 dakikaya düşürecek tünel projesi için ön izni aldı

Elon Musk'a ait şirketlerden biri olan Boring Company deyince  aklınıza ilk ne geliyor? Büyük şehirlerin altına devasa tüneller kazan bir şirket mi? Yoksa ateş püskürten silah (ismi sonradan değişse de) gibi çılgın promosyon ürünleri mi? Belki de ikisi birden...

Musk'ın girişimcilere ve MBA  öğrencilerine ders olarak gösterilecek bir çıkış noktası var. Kimsenin yapmadığı cesur projelere imza atmak bir yana dursun, ağızdan ağıza pazarlama için nelerin yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Marka bilinirliğini artırmak ve şirketi için fon toplamak için promosyonlu ürün tanıtımlarını bir CEO olarak  bizzat kendisi üstleniyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Musk'ın Washington  D.C. New York arasında devasa bir tünel açmayı planladığı haberini duyurmuştuk. Tünel, hali hazırda Los Angeles'ta devam eden kazı çalışmalarından sonra şirketin, bu proje alanında ikinci çalışması olarak kayda geçmesi bekleniyordu.

Aynı dönemde  hükümet tarafından sözlü onay aldığını Twitter'dan paylaşan Musk, ABD'nin doğu yakasındaki birçok yerleşim merkezini birbirine bağlamayı amaçlıyordu. Washington Post, projeye yönelik küçük bir detay paylaşarak tünel çalışmasının New York'ta nereden başlayacağını paylaştı. Buna göre, alınan ön izinle 53 New York Avenue bölgesinde kazı çalışmalarının yapılması bekleniyor. Atılan adım oldukça küçük olsa da, tünelin inşası için somut bir adım olarak değerlendirilebilir. 

Elon Musk, araçla 4 saatten fazla süren New York-Washington mesafesini Hyperloop yolcu taşımacılığı sistemi ile 29 dakikada tamamlanmasını vadediyor. Merak edenler için ise Hyperloop'a ait taslak çizimleri tekrardan paylaşalım.

Musk, Hyperloop yolcu taşımacılığına yönelik taslağı ilk kez 2013'de tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.