Çinli bisiklet paylaşım firmaları Mobike ve Ofo, İngiltere'deki hizmet alanını genişletiyor

Çinli bisiklet paylaşım firmaları Mobike ve Ofo, İngiltere'deki hizmet alanını genişletiyor

Uber'in de JUMP adlı bir uygulamayla giriş yaptığı bisiklet paylaşım pazarı gittikçe büyümeye devam ederken, Çin'in bisiklet paylaşım devleri Mobike ve Ofo, İngiltere'deki faaliyet alanını genişletmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Tencent, Foxconn ve Temasek'ten yatırım alan Mobike ile geçtiğimiz yılın ortasında ABD'ye adım atan Ofo, Londra ve Manchester'daki operasyonlarını önemli ölçüde genişletecekler. Üstelik iki firma da bu kararı, bisikletleri vandalizme maruz kalınca Fransa'dan çekilen rakipleri GoBee'ye rağmen aldı.

Pazartesi gününden itibaren, hizmet alanını Londra'nın güneyinde yer alan Southwark'a kadar genişletmeye başlayan Ofo, başkentteki birçok belediyenin de 2018'in sonuna kadar kendilerine katılacağından emin olduğunu söyledi. Ofo şimdiye kadar 1.250 bisikletini Londra'da faaliyete geçirdi, ancak şehir genelinde 150.000 bisiklet hedefi olduğunu da belirtti.

İlk 1.000 bisikletinin yüzde 70'i zedelenen Mobike ise Stockport'a 1.000 adet turuncu ve gümüş renkli bisikletlerle giriş yapacağını açıkladı. Mobike'ın İngiltere genel müdürü Steve Pyer da uygulamanın başlarında vandalizmin onları çok zorladığının altını çizdi. Mobike kullanıcıları şehir sokaklarındaki bisikletlerin kilidini açmak için akıllı telefon uygulamalarını kullanıyor ve yarım saatlik sürüş için 50 peni ödüyorlar.

Londra ve Manchester'dan sonra sarı Ofo bisikletlerinin hizmet verdiği diğer bir kent de Leeds olacak.

Bisiklet paylaşım pazarı bu gibi gelişmelerle Avrupa'da büyüyor gibi görünse de Lizbon'da şubat ayı başında, tüm paylaşım bisikletlerinin toplatılması akıllarda soru işaretlerinin de belirtilmesine neden oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.