Magic Leap, 461 milyon dolar ek yatırım alarak toplam yatırımını 2,3 milyar dolara yüksellti

Magic Leap, 461 milyon dolar ek yatırım alarak toplam yatırımını 2,3 milyar dolara yüksellti

Florida merkezli giyilebilir teknolojiler üreten girişim Magic Leap 461 milyon ek  yatırım aldı. Girişim, bu sayede dördüncü tur kurumsal finansmanını 963 milyon dolara yükseltti.

Ek yatırım, Suudi Arabistan Krallığı'na ait Public Investment Fund ve bazı yeni yatırımcılardan gelirken, şirketin de toplam yatırım miktarı 2,3 milyar dolara ulaştı.

2010 yılında kurulan girişim, uzun yıllar yatırım aldıktan sonra ilk ürünü olan artırılmış gerçeklik gözlüğü  Magic Leap One‘ı geçtiğimiz yılın sonunda tanıtmıştı.  Bu yılın ilk çeyreğinin sonunda piyasaya çıkması beklenen artırılmış gerçeklik gözlükleri, yaşanan gecikme ile ilk kez 2018 Aralık ayında sahiplerini bulmaya başlayacak.

Toplam 1500 çalışanın olduğu şirketin bu ürünü oldukça iddialı kabul ediliyor. Zira, artırılmış gerçeklik gözlüğün ses, jestler ve kafa hareketleri ile kontrol edilebilmesinin yanı sıra göz takibi de yapabiliyor. Görüntü teknolojilerinin yanı sıra ürünü ses teknolojileri ile de donatan Magic Leap, gerçeğe yakın bir deneyim sunmayı vadediyor.

Bu arada şirket, geçtiğimiz haftalarda özel efekt stüdyosu Weta Workshop ile işbirliğine gittiğini açıklamıştı. Yapılan ortaklığa göre iki şirketin işbirliği ile, Magic Leap gözlükleri için uygulamalar üzerinde çalışan karma bir gerçeklik ve oyun stüdyosu kurulacak.

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri yıllardır lügatımızda olsa da, günlük hayatımızda henüz yer edinebilmiş bir teknoloji değil.  Pazar büyüklüğü henüz olgunlaşmamış olsa da ancak herkesin bildiği gibi gelecek vadediyor. Analiz firması Digi-Capital'in verilerine göre artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik girişimleri 2017’de toplam 3 milyar dolardan fazla yatırım aldı.  Bu senenin sonunda toplamda 17,8 milyar dolar olması beklenen pazar büyüklüğünün 2021'de 215 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.