Dünyanın yeni e-ticaret hedefi: Mutfak

Türkiye'de hızla gelişen e-ticaret sektörünün etki ettiği en önemli alanlardan biri hiç şüphesiz FMCG yani hızlı tüketim ürünleri sektörü.
Dünyanın yeni e-ticaret hedefi: Mutfak

Türkiye'de hızla gelişen e-ticaret sektörünün etki ettiği en önemli alanlardan biri hiç şüphesiz FMCG yani hızlı tüketim ürünleri sektörü. Webrazzi E-Ticaret 2018'e katılan BiSu'nun kurucusu Ergin Üner, GazeteEkmekSüt'ün kurucusu Sonay Berktaş ve FMCG'nin en büyük markalarından Unilever'ın E-Ticaret Müdürü Emre Yusufoğlu, konuyla ilgili olarak Ahmet Buğra Ferah'ın sorularını yanıtladı.

BiSu'nun kurucusu Ergin Üner, geçen yıl 100 bin adet satılan ürünün geçen yıla göre iki katına çıktığını belirtirken cirosunu da bir buçuk yılda 8 katına çıkardığını söyledi. Günlük sipariş adedini 7 bin olarak belirten Üner'in BiSu'yla pazara yenilik getirmek istiyor. Şimdilik sadece su satışına devam ederken ilerleyen zamanlarda daha farklı planlarının olduğunu fakat bunun için biraz daha büyümek istediklerini söyledi. Şimdilik 4'ü test olmak üzere 16 şehirde hizmet veren BiSu, önümüzdeki günlerde e-ticaret sektöründe mutfağın daha fazla gelişeceğini de belirtti.

Kapıcılığı dijitalleştiren GazeteEkmekSüt'ün kurucusu Sonay Berktaş ise ürünlerin sabah yedi buçukta teslim edildiğini, yeni nesil toplu konut projelerinde kapıcı bulunmadığı için böyle bir platforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Temel ürünler olan gazete, ekmek ve süt üzerine odaklanan platform, şimdilik Ankara ve İstanbul'da hizmet veriyor. En çok satılan ürünler şehre ve hizmet verilen sitelere göre değişkenlik gösteriyor. Berktaş ayrıca, ürünlerin günlük olarak bırakılıyor olmasının daha az gramaj tüketimini artırdığını belirtti. Ayrıca GazeteEkmekSüt'ün ilerleyen süreçte anlık teslimat yapabileceğini de söyledi.

Unilever'den Emre Yusufoğlu ise 150'den fazla ülkede faaliyet göstermelerinin Unilever'in Türkiye'de önünü açtığını, en doğru e-ticaret için tüm departmanların bir arada çalışması gerektiğini söyledi. Dünyada Dollar Shave Club'ı satın alan Unilever'in Türkiye'deki hedefi ise biraz daha farklı. Dünyada 100'ün üzerinde markası olan şirketin Türkiye pazarında ise 26 ürünü bulunuyor. Emre Yusufoğlu, Türkiye'de olmayan ürünlerden birkaçının yerli e-ticaret pazarına gireceğini belirtti.

Platformlar 2018 hedeflerini de açıklamayı ihmal etmedi. BiSu şu anda devam ettiği Unicef'in sosyal sorumluluk projesiyle 12 bin çocuğa ulaşmayı hedeflerken, GazeteEkmekSüt bu pazarda ivme kazanmayı, Unilever ise daha fazla kişiye daha çabuk ulaşmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.