CoinBase’den kripto para temelli yatırım fonu

CoinBase’den kripto para temelli yatırım fonu

Geçtiğimiz Salı günü CNBC televizyonunda yayınlanan Fast Money programı konuk olarak ABD’nin en büyük kripto para borsası CoinBase’in yöneticisi Asiff Hijri’yi ağırladı. Programda Ripple CEO’su Brad Gralinghouse’unda bulunacağı bilgisi, XRP’nin CoinBase’de listeleneceği söylentilerini doğurmuş ve XRP fiyatlarında kısa süreli bir tırmanışa neden olmuştu.

XRP üzerine söylentiler bir yana programda daha farklı bir haber duyuruldu. CoinBase kripto para temelli ağırlıklı index fonunu yani bir ürün olarak piyasaya sundu. Katılım için en az 10 bin doların kabul edildiği fonda yıllık işletme maliyeti olarak da yüzde 2 kesiliyor. Fona katılım şimdilik sadece ABD’li yatırımcılara açık.

Coinbase Index Fund, gene CoinBase tarafından işletilen kripto para borsası GDax’de listelenen kripto para birimlerini içerecek. Birimlerin fon içerisinde ki ağırlıkları toplam market değerlerine göre hesaplanacak ve yeni birimler eklendikçe veya ağırlıkları değiştikçe oranlarda güncellenecek. Hali hazırda ki durum için fonun, yüzde 62’si bitcoin, yüzde 27’si ethereum, yüzde 7’si bitcoincash ve yüzde 4’ü litecoin olarak belirlendi. Yatırımcılar şimdiden fon için kayıt yaptırabiliyorlar ancak fonun gerçek anlamda devreye girmesi birkaç ayı bulacak.

CoinBase bu anlamda kripto para temelli ağırlıklı fon piyasaya süren ilk şirket değil. Bitwise Asset Management şirketinin de işlettiği, 10 kripto para biriminin toplam market değerine göre ağırlık aldığı HOLD 10 INDEX adında bir fonu mevcut. Bunun dışında Iconomi’nin işlettiği, sepetinizde hangi kripto paraların ne ağırlıkta olduğunu kendinizin belirlediği bir yatırım fonu var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.