XRP’nin CoinBase’de listeleneceği söylentileri fiyat artışını tetikledi

XRP’nin CoinBase’de listeleneceği söylentileri fiyat artışını tetikledi

Ripple şirketi tarafından tasarlanmış olan kripto para XRP’nin değeri, ABD’nin en büyük kripto para borsalarından CoinBase’de listeleneceği söylentilerinden sonra yüzde 5 artış gösterdi. Salı günü CNBC televizyonunda bir program için CoinBase başkanı Asiff Hijri ve Ripple CEO’su Brad Gralinghouse’un birkaç kripto para yöneticisi ile bir araya geleceğinin açıklanması, söylentileri en üst seviyeye çıkarttı. Programın amacı her ne kadar herhangi bir tanıtım veya haberden ziyade kripto para ekosistemi üzerine tartışmak olsa da  XRP’nin fiyatını tetiklemeye yetti.

Toplam market değeri sıralamasında üçüncü sırada bulunan XRP Ocak ayının başından beri yüzde 48’lik bir düşüş yaşamıştı. Ripple şirketi ise geçtiğimiz hafta, Ripple, XRapid, XCurrent ürünleri için Fleetcor ve Cambridge Global Payments ile antlaşma imzaladığını da duyurmuştu.

Ripple sözcüsü söylentiler ilgili herhangi bir yorum yapmadı. Bunun en büyük nedeni, Ripple şirketi XRP ile arasına mesafe koyarak şirketin hareketlerinin XRP’nin fiyatını direkt olarak etkilemesinin önüne geçmek. CoinBase’de konuyla ilgili sorulan soruları yanıtsız bıraktı ancak dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden söylentilere cevap olması için borsaya varlık ekleme prensiplerini tekrar paylaştılar. Söylentiler sayesinde 1.085 dolara kadar çıkan XRP fiyatları bir düzeltme yaşayarak tekrar 0.95 dolar seviyesine indi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.