Bentley, ilk hibrit aracı Bentayga Hybrid'i tanıttı

Bentley, ilk hibrit aracı Bentayga Hybrid'i tanıttı

İngiliz araç üreticisi Bentley, elektrikli araç üretimi konusunda kendini ağırdan alsa da, ilk hibrit araç modelini görücü karşısına çıkardı. Markanın yaptığı açıklamaya göre, Bentley bu sayede dünyanın ilk lüks hibrit araç modelini üretti. Bentayga Hybrid adını alan araç, tamamen elektrik ile çalışmasa da araç üreticisi elektrik ile çalışan otomobillerin üretimine bir adım daha yaklaştıklarından dolayı mutlu.

Araç, Seviye 2 şarj yönteminde 2 saatte şarj olabilirken, Seviye 3 şarj yöntemi ya da ev prizine takıldığında 7,5 saatte tamamen şarj olabiliyor.

Bentley, ultra lüks segmentteki SUV aracı Bentayga'yı sadece birkaç yıl önce tanıtmıştı. Müşterilerine araç tasarımında sınırsız kişileştirme özellikleri sunan markanın hibrit modeli de  iç ve dış tasarım açısından yakıt ile çalışan Bentayga'lar ile aynı. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücü karşısına çıkan Bentayda Hybrit'in en büyük farkı ise alt ön kapılardaki ve arka kapaktaki bakır renkli "hybrid" rozetler. Öte yandan aracın şarj yuvası, gaz doldurucunun karşısında bulunan, yinelenen bir yakıt kapağının arkasında yer alacak.

3 farklı sürüş modu

Aracın Hybrid modelinde E Modes, EV Drive, Hybrid  olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunuyor. Bentayga, NEDC'e dayalı test standartlarına göre EV modunda yaklaşık 50 kilometrelik bir menzil gidebiliyor. Öte yandan araç km'de 75 gramkarbondiyoksit emisyonu ile markanın en yeşil aracı olmanın vaadini veriyor.

Bentayga Hybrid henüz siparişe açık değil.  Ancak Bentley, 2018 yılının ikinci yarısında seçili pazarlarda satışa sunulacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.