Google, 8 Mart için kadın oyun geliştiricilerinin Play Store'daki uygulamalarını ön plana çıkarıyor

Google, 8 Mart için kadın oyun geliştiricilerinin Play Store'daki uygulamalarını ön plana çıkarıyor

1857'de ABD'de bir dokuma fabrikasında yaşanan trajik bir olayda 129 kadının hayatını kaybetmesi ile Mart, kadınlara ithaf edilen bir ay oldu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun  1977 tarihinde 8 Mart'ı "Dünya Kadınlar Günü" olarak kabul etmesi, 8 Mart'ı tüm dünyada kutlanan resmi bir güne çevirdi.

Küresel ve yerel markalar,  her yıl olduğu gibi bu yıl da mart ayında kadınlara yönelik çalışmaları ile ön planda. Özellikle cinsiyet eşitliğine dikkat çeken programlar sunan markalar, hem farkındalık oluşturmaya hem de kadınların daha az olduğu sektörlerde bariyerlerleri yıkmaya çalışıyorlar.

Teknoloji devi Google da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ithafen bu hafta başından itibaren Google Play Store'da kadın mobil geliştiricilerin oyun ve uygulamalarını ön plana çıkarmaya başladı.

Aynı zamanda YouTube'da içerik oluşturucularıyla ortaklık yapan Google, kadınların oyun dünyası ile nasıl tanıştıklarını biyografik filmlerle platformda izleyicisi ile buluşturuyor.

"Change the Game" isimli girişimin devamı

Proje, Google Play'in uygulama mağazasındaki çeşitliliği vurgulamak için gerçekleştirdiği ilk etkinliği değil. Geçen yıl Google, "Change the Game" isimli girişimi başlattığında, kadın geliştiricilerin oyunları ve kadınların başrollerde oynadığı oyunları yine Google Play'de önsıralarda göstermişti. Bu programın bir parçası olarak da Google, Girls Make Games ve Made with Code gibi organizasyonlar ile da işbirliğine gitmişti.

Google Play Store'da Inkle’s 80 Days, Temple Gates Games’s Race for the Galaxy, Landshark Games’s Zen Koi 2 gibi popüler oyunlar önsıralarda gösteriliyor. Öte yandan geçen yıl olduğu gibi bu sene de platformda, kadınların yönettiği ve yaratıcıları olduğu kitaplar, filmler ve TV şovları da yer alıyor.

Bu arada oyun sektöründe kadın çalışan oranının yüzde 23'lerde olması diğer teknoloji şirketlerinin de harekete geçmesini sağlıyor. Tıpkı Google gibi Facebook da, oyun sektöründe cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için 2 yıldır yürüttüğü  "Women in Gaming" projesinin resmen faaliyete geçtiğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.