Facebook'tan oyun teknolojisinde kadın çalışan sayısını arttırmak için proje: Women in Gaming

Facebook'tan oyun teknolojisinde kadın çalışan sayısını arttırmak için proje: Women in Gaming

Teknoloji devi Facebook, oyun endüstrisinde çalışan ve çalışmak isteyen kadınlara yönelik oluşturduğu topluluğu "Women in Gaming"in  faaliyetlerini yaklaşık 2 yıldır sessizce  sürdürüyor. Şirket için bir sosyal sorumluluk projesinden öte büyük bir topluluğa dönüşülmesi hedeflenen platformda, oyun endüstrisinde cinsiyet çeşitliliğini savunmak ve bu alanda çalışan daha fazla kadını liderlik pozisyonuna yönlendirmek amaçlanıyor.

Facebook, platformun resmi olarak faaliyete geçtiğini duyurdu. Platformun ana sayfasında Facebook COO'su Sherly Sandberg ziyaretçileri bir video ile karşılıyor. Sandberg, videoda platform aracılığı ile  kadınların hikayelerini, yaşadıkları zorlukları, umutları ve rüyalarını paylaşmaları için küresel bir topluluk kurmak istediklerini söylüyor.

Oyun endüstrisinin sadece yüzde 23'ünü kadınlar oluşturuyor

Sandberg'in videoda paylaştığı rakamlar ise çarpıcı. Videoda kadın iş gücünün oyun endüstrisinin  yalnızca %23'ünü oluşturduğunu belirtiliyor. Daha homojen bir ortam için de bu alanda nüfusun tüm yeteneklerinin kullanılmasının altını çiziyor. Platformda, şimdilik 20 kadına ait hikaye bulunurken,  Facebook aldığı geri bildirimlerden de oldukça memnun görünüyor.

Platformda aktif  bir rol oynayan diğer bir isim ise Facebook'un Avrupa ve Orta Doğu pazarlama ekibinin direktörü Aoife Brodigan. Brodigan, GamesBeat'e verdiği röportajda her ne kadar zorluklar yaşansa da, ezici çoğunluğun konuya yönelik olumlu bir düşünceye sahip olduğunu söyledi. Brodigan, "endüstride daha fazla kadını teşvik etmek ve sektörde kalmak istiyorsanız, güvenli bir alan yaratmalısınız."  dedi.

Bu arada Facebook, yıl boyuncca endüstride rol alan kadınları  E3, Gamescom, ve European Women in Games Conference gibi etkinliklerde  destekleyecek. Öte yandan şirket, kadınların günümüz oyun endüstrisinde çalışmalarını paylaştığı etkinlik "Women in Gaming stories days"e de sponsor olacak.

Facebook, bu proje ile oyun endüstrisinde daha fazla kadın çalışan ve yönetici kazandırmada kararlı görünüyor. Platformun şimdilik İngilizce ile sınırlı olduğunu buradan paylaşalım. Dileriz ki, proje hakettiği yeri bularak, bu konuda daha fazla farkındalık  yaratabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.