General Electric’in lojistik departmanı blockchain konsorsiyumuna katıldı

General Electric’in lojistik departmanı blockchain konsorsiyumuna katıldı

General Electric’in lojistik departmanı Blockchain in Transport Alliance(BiTA) konsorsiyumuna katıldığını açıkladı. Konsorsiyumun amacı blockchain teknolojisini kargo taşımacılık endüstrisinde uygulamak. Bu haber ile birlikte General Electric üyeler arasında, FedEx, UPS ve Çinli e-ticaret platformu JD.com’un  lojistik departmanının da dahil olduğu konsorsiyumda ortaklar içindeki en büyük şirket oldu.

Yaptıkları açıklamada konsorsiyuma katılmalarının amacının blockchain teknolojisinin taşımacılık endüstrisindeki olası uygulama alanlarının araştırılması olduğu belirtildi.

GE Taşımacılık genel müdür yardımcısı Laurie Tolson, GE Taşımacılığın yeteneklerini ve hizmetlerini daha geniş bir tedarik zincirine taşıması dolayısı ile daha çeşitli müşteri gruplarına hizmet vermeye başladıklarını ve bu sebeple uygulamalarını BiTA’ya taşıyarak hizmet verdikleri endüstride blockchain teknolojisinin potansiyel getirilerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Daha önceleri GE’nin blockchain üzerine fikri mülkiyet alma çabaları dikkatleri çekmişti. Geçtiğimiz yıl ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, GE'ye ait 5 farklı ve hepsi de uçak bakım hizmetini düzenleyen blockchain uygulaması için patent başvurusu olduğunu açıklamıştı. GE bu patentlerde ilgili kurumlara kripto para birimleri veya başka blockchain uygulamaları ile ödeme yapılabilmesi opsiyonu da koymuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.