Toyota sürücüsüz araçlar için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor

Toyota sürücüsüz araçlar için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor

Geçtiğimiz günlerde, Nissan tarafından üretilen sürücüsüz taksilerin Japonya’da test sürüşüne başlayacağını sizlerle paylaşmıştık. Tıpkı Nissan gibi Toyota da sürücüsüz otomobil sistemleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Sürücüsüz araç yatırımına Volkswagen, Ford, GM'e göre geç kalan Toyota, sürücüsüz otomobiller için yeni bir yazılım şirketi kuracağını açıkladı. Kendi sürücüsüz araçlarını geliştiren şirket, bünyesinde Aisin Seiki ve Denso'nun da bulunduğu Toyota Research Institute-Advanced Development isimli ayrı bir şirket kuruyor. Kısaca TRI-AD olarak isimlendirilen bu şirket için üç ortak toplamda 2,8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

TRI-AD, 2015 yılında ABD’de kurulan Toyota Research Institute’un (TRI) alt birimi olarak lanse edilecek. Yaklaşık olarak bin kadar kişiyi bünyesinde çalıştıracak olan TRI-AD, otonom araçlar için özel yazılım sistemleri geliştirmeyi hedefliyor. Sürücüsüz otomobillerin her parçasını kendisi üretmek isteyen firma, daha şimdiden milyar dolarların döndüğü bu alanda bağımsız olmak istiyor. Tokyo’da konumlanacağı belirtilen TRI-AD şirketi, TRI‘ın hali hazırda geliştiklerini ise bir üst seviyeye çıkaracak.

TRI şirketi kurulduğu günden bu yana sürücü yardımcı sistemleri ve tamamen sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirket, geliştirdiği bu sistemleri CES 2018’de standındaki Lexus LS 600hl test aracı üzerinde sergiledi. Sürücüsüz otomobillere ve robotlara yönelen Toyota, TRI ile yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürmeye de devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.