Amazon Google savaşında yeni perde: Amazon artık Nest ürünlerini satmayacak

Amazon Google savaşında yeni perde: Amazon artık Nest ürünlerini satmayacak

E-ticaret devi Amazon, akıllı ev teknolojileri üzerine ürünler geliştiren Nest'in ürünlerini bundan böyle satmayacak. Şu anda Amazon'un satış hesaplarında mevcut Nest ürünleri bulunuyor. Ancak tükenmeleri durumunda ürünler Amazon'un bu hesaplarından kaldırılacak.

Amazon'un Nest ürünlerini tüketici ile buluşturmayacak olması Nest'in aldığı bir karar. Zira, Amazon geçtiğimiz aylarda Nest'in yeni nesil ürünleri olan Nest Cam IQ ve akıllı kombilerini satmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Nest, bu iki ürün kategorisinin e-ticaret devi tarafından satılmaması durumunda, kalan diğer ürünlerini de Amazon'un kendi satış kanallarından çekeceğini duyurdu.

Amazon'un bazı Nest ürünlerini satmama kararının arkasındaki neden ise Google ile arasında başlayan akıllı ev asistanlarına yönelik savaş. Nest ürünlerinde Google teknolojisi kullanılması ve akıllı ev asistanına yönelik pazarın çok yakın zamanda devasa bir şekilde büyüyecek olması Nest Cam IQ ve akıllı kombilerin Amazon tarafından oyun dışı edilmesine yönelik alınan stratejik bir karar olarak görülüyor.

2017'de sanal akıllı asistanlara yönelik 3 milyar dolarlık pazarın 2021'de 15 milyar doları geçmesi bekleniyor. Amazon ise rekabet üstünlüğünü elinde bulunduruyor. Google ise Amazon'u takip ederek ikinci sırada yer alıyor.

Henüz Türkiye'de yaygın olarak kullanılmasa da Nest ürünleri, enerji tasarru uygulamaları ile dikkat çekiyor. 2010 yılında eski Google mühendisleri tarafından kurulan şirket, 2014'te 3,2 milyar dolara Google tarafından satın alınmıştı. Ancak Şubat 2018'de Google'ın çatı şirketi Alphabet içinde yeniden organize olmasının ardından, Nest şimdilerde Google'dan bağımsız bir şirket olarak yoluna devam ediyor.

Bu arada üçüncü parti satıcıların Nest ürünlerini satmaya devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.