Pozitron'u sattığı firmadan geri satın alan Fatih İşbecer, Monitise MEA'yı Commencis markası ile devam ettirecek

Pozitron'u sattığı firmadan geri satın alan Fatih İşbecer, Monitise MEA'yı Commencis markası ile devam ettirecek

Ülkemizin önde gelen mobil teknoloji şirketlerinden olan Pozitron'u 2014 yılında 100 milyon dolar karşılığında Monitise'a satan Fatih İşbecer, şirketi yeniden satın alarak ismini değiştirdi. Monitise MEA'yı satın alarak yönetim kurulu başkanı olan Fatih İşbecer, yola yeni markası Commencis ile devam edecek.

Monitise MEA yola Commencis olarak devam edecek

Hatırlatmak gerekirse 2000 yılında kurulan Pozitron, bankacılık, telekomünikasyon, perakende ve ilaç sektörlerine hizmet veren şirketti. 2014 yılında ise 100 milyon dolara dünyanın mobil para alanında lider şirketlerinden Monitise tarafından satın alınan Pozitron, yola Monitise MEA olarak devam etmişti.

Pozitron'u satın aldıktan globalde sıkıntılı günler de yaşayan Monitise, 2015 yılında büyük bir krizle karşı karşıya da kaldı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında ise Monitise'ın 70 milyon sterlin karşılığında fiserv’e satıldığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz yılın son günlerinde ise Fatih İşbecer tarafından tekrar satın alınan Monitise MEA, yeni markasını geçtiğimiz hafta tescil ettirerek Commencis markasına dönüştü.

Pozitron'un sahip olduğu 15 yıllık tecrübe ile yola çıkacak olan Commencis, dijital dönüşüm için yeni bir çağ açma sloganı ile karşımızda. Commencis ile ilgili detaylar paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.