Geçtiğimiz yıl Hangouts'u yeniden konumlandıran Google, Hangouts Chat'i Slack'in rakibi olarak piyasa sürmüştü. Bir süre boyunca sadece davetiye ile gelen kullanıcılara sunulan Hangouts Chat, beta sürümünü ardında bırakıyor. Önümüzdeki yedi gün boyunca yavaş yavaş tüm G Suite kullanıcılarına açılacak olan Hangouts Chat, G Suite'in temel parçalarından biri olmaya hazırlanıyor.
Her ne kadar Google'ın Hangouts Chat atılımı Slack rakibi olarak adlandırılsa da son zamanlarda pazardaki oyuncular giderek arttı. Microsoft'un Teams ürünü, Facebook'un Workplace'i ve Atlassian'ın Stride'ı bunlardan sadece bir kaçı. Tüm bu rekabete rağmen pastadan pay almak isteyen Hangouts Chat kullanıcılarına tıpkı rakipleri gibi iOS, Android ve web platformlarından ulaşmaya kararlı.
Google, Hangouts Chat'te rakiplerinden farklılaşmak adına yapay zekaya ağırlık veriyor. Hali hazırda Google Asistan gibi bir ürüne ev sahipliği yapan şirket, Hangouts Chat'in de bir asistan gibi hareket etmesini sağlıyor. Kullanıcılar platformda sunulan @Meet botu ile toplantılarını ayarlarken, @Drive botu ile dosyaların paylaşım ve erişim eylemlerini kolayca takip edebiliyor.
28 dilde destek veren ürün aynı zamanda tek bir sohbet odasında 8 bin üyeyi bir araya getirebiliyor. Hangouts Chat'in en çok ilgi çeken yanı ise oluşturduğu bot ekosistemi diyebiliriz. Hangouts Chat'e dahil olan tüm iş ortakları kendi botlarını inşa edebiliyor. Bu botlara Xero, RingCentral, UberConference, Salesforce, Zenefits, Zoom.ai, Jira, Trello, Wrike ve Kayak da dahil. Genellikle Facebook ile işbirliği yapan Giphy'nin de botu bulunuyor. Tıpkı markalar gibi yazılım geliştiriciler de kendi botlarını yazabiliyor.
Hangouts Chat'e Google'ın diğer ürünleri de entegre olabiliyor. Örneğin kullanıcılar Chat üzerinden Hangouts Meet'te görüntülü konferans yapabiliyor. Google'ın Drive ve Docs gibi ürünleri üzerinden de dosya alımı ve gönderimi de yapılabiliyor.
Bu arada Google'ın bu kalabalık pazarda diğer oyuncuların önüne geçmek için sunduğu özelliklerin dışında en büyük avantajının G Suite olduğunu belirtelim. Google, Hangouts Chat'i halihazırda birçok şirket tarafından kullanılan G Suite'in bir parçası haline getirerek, ciddi bir kullanıcı tabanına erişmiş oluyor. Üstelik kullanıcılar Hangouts Chat'e diğer uygulamalarda olduğu gibi bir ödeme yapmak zorunda da kalmıyor.
Bir süredir bu alana giriş yapan yeni oyuncularla rekabet artış göstermeye devam ediyor. Google'ın eli G Suite ile güçlenmiş olsa da bu pazarda kimin lider olarak öne çıkacağını söylemek için oldukça erken.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap