Yeni Messenger Platform 2.3 kişiselleştirme özellikleriyle öne çıkıyor

Yeni Messenger Platform 2.3 kişiselleştirme özellikleriyle öne çıkıyor

Facebook, Messenger'ı web sitelerine konumlandırmanın yeni yollarını deniyor. Şirket, piyasaya sürdüğü yeni Messenger Platform 2.3 sürümüyle  web sitelerine kalıcı bir Messenger menüsü eklenebilmesini ve daha fazla kullanıcı verisinin toplanabilmesini sağlıyor.

Bu yeni sürüm ile birlikte Messenger Platform, ödeme alabilen otomasyon chatbotlarının konumlandırılması, doğal dil etkileşimleri için yapay zekanın görevlendirilmesi ve Facebook Sayfaları'na bağlı botların insanlarla mesajlaşması için kullanılabiliyor. Kasım ayında web sitelerinde çalışan müşteri destek servisi için Messenger eklentisini tanıtan Facebook, bu eklentiye Şubat ayının başında bir takım yeni güncellemeler getirmeye başladı. Ay başında sohbetteki metin ve logo renklerini değiştirme özelliği kazanan eklenti, dün Internet Explorer'ı da desteklemeye başladı.

Messenger Platform 2.2 ile tanıtılan Messenger web sitesi eklentisi, orijinal Messenger sohbet uygulaması 1,3 milyar kullanıcıya ulaştıktan birkaç hafta sonra piyasaya sürülmüştü. Böylece WhatsApp, WeChat ve QQ gibi rakipleri karşısında oldukça yavaş bir büyümeye sahip olan Messenger, işletme tarafında sunulan bir çözüm olarak karşımıza çıkmıştı.

Şirketin bir sözcüsüne göre Messenger Platform 2.3 ile gelen değişiklikler ise  müşteri iletişimini basitleştirmek için yapıldı. Messenger Platform'un 2.3 sürümü, diğer özellikleri yanı sıra hızlı cevaplar üzerinden bir Facebook hesabına bağlı bir telefon numarası ve e-posta adresini paylaşma özelliğine de sahip. Konuşma esnasında metin kutusunun üst kısmında karşınıza çıkan hızlı cevaplar, kullanıcıları konuşma esnasında bir Messenger botu tarafından yönlendirerek onlara farklı bir deneyim sunuyor.

Platformda Messaging Insights API üzerinden ulaşılabilen analizler sayesinde ise açık konuşmaların toplam rakamı paylaşılabiliyor. Yine aynı özellik vasıtasıyla daha önce sayfanıza mesaj atmamış kullanıcıların mesaj sayılarını da öğrenebiliyorsunuz. Messenger platformun'un sunduğu bu yeni özelliklerin yanı sıra Facebook'un gelecek günlerde karşımıza yapay zeka destekli yeni mesajlaşma platformlarıyla da karşımıza çıkması olası.

Geçtiğimiz aylarda sanal asistan uygulaması M'i kapatan Facebook, hala özel bir beta sürümüyle bir takım kullanıcılara destek veriyor. M, M Öneriler olarak hayatına devam ederken Spotify ve Food Network gibi markaların öneri botları da bu platformda hizmet verebiliyor. Şimdiye kadar 200 binden fazla botun aktif olarak çalıştığı Messenger platformu, Facebook'un piyasaya sürmeyi planladığı video sohbet platformu Facebook Portal'in de temel taşı olmaya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.